• Mat & Dryck

  • Mat & Dryck

  • Mat & Dryck

Skärgårdsinspirerat och nordiskt på menyn

Varje kväll komponerar kökschefen en trerättersmeny med inspiration ifrån skärgården och de fyra årstiderna. Naturligtvis använder vi så mycket närproducerat och ekologiskt som det är möjligt. God och mättande, men samtidigt sund och nyttigt, det är Djurönäsets matfilosofi. Med en skärgårdsinspirerad meny, med bland annat mycket fisk och kryddning från naturen runt omkring, blir detta möjligt.

Efterfrågan på miljömärkning ökar och det tillmötesgår vi genom att köpa in ekologiskt i så stor utsträckning som möjligt. Helst vill vi beställa närodlat också. Vi försöker givetvis att säsongsanpassa menyer och erbjudanden för de varorna håller högre kvalitet, smakar bättre och säljs till ett lägre pris. När man väljer de råvaror det är säsong för, är det också lättare att handla av lokala producenter.

Exempel på lokala leverantörer som vi gärna handlar av är Mälarkalv, Ö-slakt, Säby gård och Kalvsvik grönsaker. Den personliga kontakten är ett stort plus. Vi ser de lokala producenterna som mycket goda rådgivare och lyssnar på deras rekommendationer. Och leveransen är alltid bra kvalitet rakt igenom, inget fusk