Avslappning och pulshöjning — Djurönäset

Avslappning och pulshöjning

Varva ner eller kom upp i puls, men oavsett vad kan du göra det i det fria.

Nedan kan du se ett urval av de mest populära aktiviteter vi och våra samarbetspartners erbjuder för att få gruppen att slappna av eller komma upp i puls i naturen. Sen kan ni även slappna i Skärgårsdsspat, såklart.

Crossfit

Crossfit är träningsformen som tagit världen med storm de senaste åren. Crossfit lär ut en kombination av styrke- och konditionsträning som bygger på funktionella övningar och som utförs under hög intensitet och med konstant variation. Metoden är ett slags hybrid av tyngdlyftning, styrkelyft, gymnastik, löpning och intervallträning, och syftar till att skapa en så komplett och allsidig utövare som möjligt. I motsats till exempelvis bodybuilding inriktar sig Crossfit på resultat i form av förbättrade fysiska prestationer och inte på att ”skulptera” kroppen. Exempel på övningar som utförs i Crossfit är frivändningar, militärpress, bänkpress, marklyft, armhävningar, handstående armhävningar, räckhävningar (”pullups” eller ”chins”), dopp (”dips”), uppmusklingar (”muscle-ups” – att dra sig upp till raka armar i romerska ringar), knäböj, löpning, hopprep, rodd och lådhopp (”box-jump” – jämfotahopp upp på en låda) och burpees. Passet genomförs med erfarna specialinstruktörer som ser till att ni får ut maximalt efter era önskemål.

Tid: ca 1 h
Deltagare: 6-150 personer

Löpning

Löpning är den optimala formen av avkoppling för den moderna människan. Man rör på sig och samtidigt rensar man huvudet från allt det man grubblar på. Våra löpprogram leds av duktiga löpare med massor av erfarenhet av olika typer av löpträning och tävling. Med deras hjälp skall ni kunna få tips om hur man utvecklar sig själv som löpare, vad man skall tänka på om man vill prova någon tävling osv. En sak är dock speciell med våra löppass, de går alltid i fantastisk natur eller miljö. Vi lägger upp en tur där ni får ett skönt löppass med fantastiska vyer och naturupplevelser. Om det är mörkt? Vi har massor av pannlampor. Det finns inget som stoppar en sann löpare.

Tid: ca 1-2 h
Deltagare: 4-50 personer

Qi-gong

Qi-gong är en kinesisk avslappningsform, och kan översättas som ”qi-övning” eller ”rörelse av qi”. Metoden består av mental koncentration, enkla rörelser och andning för att förbättra cirkulationen av energi i kroppen. Qigong utvecklades i Kina som en av fem huvudmetoder inom traditionell kinesisk medicin med syfte att förebygga samt behandla sjukdomar. Kinas filosofiska och andliga traditioner samt kampkonst har också bidragit till qigongens utveckling. Det är en träningsform som passar de flesta friska vuxna, och är ofta enklare rörelser. Även personer med nedsatt fysisk förmåga kan få ut mycket av ett qi-gongpass då en stor del handlar om positiv koncentration snarare än rörelse.
Under vägledning av specialister kan ni få en unik aktivitet som ni får glädje av länge.

Tid: ca 1 h
Deltagare: 6-150 personer

Yoga

Ge konferensen en extra energikick! Öka koncentrationsförmågan och tankeverksamheten på er nästa konferens. Mycket stillasittande kan ge känslan av att det kryper i benen, syresättningen i kroppens muskler påverkas och vi blir lätt trötta, rastlösa och ofokuserade. Enkla cirkulationsökande rörelser sätter fart på systemet igen, så vi orkar tänka lite till, och ta till oss informationen på riktigt. Med erfarna instruktörer kan vi anpassa nivån efter varje persons förutsättningar.

Yoga handlar ytterst om balans mellan kropp, sinne och själ. Ett verktyg som hjälper oss att vara i kontakt med oss själva och öka vår förmåga att leva vårt liv här och nu.

Tid: ca 1 h
Deltagare: 6-150 personer

Gruppaktivitet

Pris: på offert