Naturupplevelser till havs — Djurönäset

Naturupplevelser till havs

Njut av skärgårdsnaturen när ni kryssar fram över spegelblankt vatten, eller rusa fram i full fart i en rib-båt!

Kajakpaddling

Få saker får dig att komma så nära naturen som en kajaktur. I stabila tvåmans kajaker paddlar vi i skärgården eller Mälaren. Vi lägger upp rutten efter väder, vind och gruppens förmåga. Våra instruktörer är mycket erfarna och kunniga så att säkerheten ligger hela tiden på en mycket hög nivå samtidigt som ni får många bra tekniktips. Dessutom vet de vart det vackraste klipporna och stränderna ligger så vi kan gå iland för att ta en fikapaus.

Tid: ca 2-4 h
Deltagare: 6-50 personer

SUP-tur

SUP (Stand Up Paddling) är en relativt ny sport i familjen brädsport. Den påminner ganska mycket om vågsurfing, men brädorna är generellt lite större och man står upp och paddlar sig fram istället. Detta gör sporten väldigt mångsidig. Du kan paddla på i stort sätt vilket vatten som helst: åar, sjöar och hav, med eller utan vågor. Plattvattenpaddling ger en väldigt bra träning medans paddling i vågor ger dig den där extra kicken.

Tid: ca 1-2 h
Deltagare: 2-20 personer

Drinkbåt

Drink eller transportbåt med plats för upp till 20 personer. Njut av varandras sällskap tillsammans på den välutrustade m/y Katieca, en 18 m lång aluminiumyacht. Ni kan sitta på det stora akterdäcket, på flybridge eller inomhus där vi har plats för ca 10 sittande gäster. Med ett djupgående på endast en meter kan vi passera genom många utav skärgårdens vackra vikar och sund.

Tid: ca 2 h
Deltagare: 2-20 personer

Rib-tur

När du väljer att följa med på en RIB- tur får du ta del av en av skärgårdens extremaste båtupplevelser, RIB- båtarna bemästrar all typ av sjö, manöveregenskaperna och kraften från motorerna ger en härlig känsla. Det går inte att komma ifrån den äventyrliga, pirrande känslan som infinner sig när man åker med en snabb båt bland kobbar och skär. Vi lovar att det blir en upplevelse ni sent kommer att glömma. Våra erfarna förare tar er fram i skärgården och Mälarens vatten som om det vore deras egen bakficka. Ni får låna flytoverall, mössa, vantar och glasögon.

Tid: ca 1-3 h
Deltagare: 4-200 personer, max 12 personer per båt

Stridsbåt

Gör transporten till en upplevelse. En prototyp till Stridsbåt 90 med hög effekt och låg vikt i kombination med vattenjet ger stridsbåten en manöverförmåga och prestanda utöver det vanliga. Stridsbåtstransport innebär att vi åker mer eller mindre raka vägen till vald destination. Tiden varierar beroende på avstånd, väderförhållande, eventuella slussningstider m.m.
Våra erfarna förare tar er fram tryggt och säkert genom skärgården som om det vore deras egen bakficka. Vi erbjuder upp till 12 passagerare en snabb, säker och fartfylld tur. Du kan välja mellan att sitta inne i vår varma kabin eller ute på däck. Det finns självklart flytvästar, varma jackor och fleeceplädar till alla.

Är ni fler än 12 personer kan man kombinera detta med RIB.

Tid: ca 1-3 h
Deltagare: 4-200 personer, max 12 personer per båt

Rib och stridsbåt

Ta tillfället att testa både RIB och stridsbåt. Garanterat en dag där ni upplever skärgården i hisnande fart. De bägge båtarna följer varandra i fartfyllda hastigheter ut i den vackra
skärgården. Under färden sker ett par stopp och deltagarna byter plats mellan de olika båtarna. Alla deltagare får åka båda färdmedlen. Alla passagerare utrustas med flytoverall, flytväst, goggles och mössa. Varje båt rymmer 12 passagerare. Minimum 2 båtar.

Tid: ca 1-3 h
Deltagare: 4-200 personer, max 12 personer per båt

Rib sälsafari

Upplev ytterskärgårdens karga vilda natur och spana efter sälar! På avstånd syns ingenting. Bara ett stort hav som ser ut att fortsätta i oändlighet. Under Sälsafari tar vi er ut till platser där naturen är karg och känslan av orörd vildmark påtaglig. Chansen att se Gråsäl, den sälart vi har i Stockholms skärgård är stor. Tack vare striktare miljölagstiftning har arten utökat. Att komma nära dessa bjässar på nästan över 300 kg är mäktigt! De brukar synas på skär där de ligger på de varma klipporna och lapar sol. Arten kan bli upp till 40 år gammal med en storlek på upptill 2,5 meter. Sälen lever av torsk, strömming, lax och plattfiskar. Denna tur kan kombineras med lunch eller middag.

Alla passagerare utrustas med flytoverall, flytväst, goggles och mössa.
Tid: ca 3,5-6 h
Deltagare: 4-200 personer, max 12 personer per båt

Gruppaktivitet

Pris: på offert