Samarbete och tävling | Aktiviteter | Konferens | Djurönäset

Samarbete och tävling

Vem är Mästarnas Mästare på ert företag? Vilket lag kan hitta skatten? Och vilka klarar av de svåra uppdragen?

Nedan kan du se ett urval av de mest populära aktiviteter vi och våra samarbetspartners erbjuder för att få ihop gruppen i olika samarbetsövningar och tävlingar utomhus. Dessa genomförs ofta i Folkparken eller runtom Djurönäsets 9 hus.

Mästarnas Mästare

Ni har sett originalet på Tv, och vill givetvis veta vem är Mästarnas Mästare på ert företag. Vår variant är en riktigt rolig och utmanande aktivitet där massor av talanger sätts på prov. Vi har ett system där man får poäng efter det lag som man just då ingår i och sedan tar man med sig sina individuella poäng under dagen vid lagbyte. Det gäller alltså att vara en bra lagspelare för att vinna. På de flesta grenar deltar alla i laget aktivt men på några grenar måste ni utse någon att utföra t. ex. ett klättermoment eller styrkeprov. Detta innebär att vi i slutet av dagen har några deltagare som har högst poäng och med dessa kör vi en final där mästarnas mästare skall koras.

Vi bygger upp en enklare arena som de flesta aktiviteter kommer att utgå från och som vi har som samlingsplats under aktiviteten.

Tid: ca 2 h
Deltagare: 12-250 personer

Checkpoint 59

En kommunikationsaktivitet som passar alla. Den är rolig, lagom fysisk och samarbetet kommer till sin yttersta spets. Varje lag utser en lagkapten som tilldelas komradio och karta med kontrollpunkter. Övriga i laget får endast en komradio. Lagkaptenens uppgift är att via radion styra laget till de olika kontrollerna. På varje plats finner laget information som de skall rapportera tillbaka till lagledaren som skriver ner svaret på rätt plats i svarshäftet. Tydlig och enkel kommunikation är viktigt för att lösa uppgiften. En nog så avgörande detalj är att lagen endast har 59 minuter på sig att hitta alla kontroller.

Tid: ca 1,5 h
Deltagare: 9-150 personer, 4-6 personer per lag

Skattjakten

Skattjakten beskrivs lättast som en avancerad tipspromenad. Det är en tävling som går ut på att så snabbt som möjligt hitta till ”skatten”. Via ett antal kontroller som innehåller rebusar, gåtor och klurigheter får man ledtrådar som leder fram till skatten. Kontrollerna hittar man med hjälp av bilder och kartor.

Tid: ca 1,5 h
Deltagare: 10-400 personer

Code Break

Ta fram det nyfikna barnasinnet med Code Break. Spelet där ni låser upp information kring olika uppdrag och frågor för att ta er vidare. Vem vill inte veta vad som finns
bakom nästa krön? Code Break är en av våra aktiviteter som under kortast tid ger mest energi tillbaka. En gruppaktivitet där ni på 45 minuter ska försöka lösa 30 koder som är gömda i omgivningen där spelet utförs. Varje kod ger ett uppdrag eller frågor att lösa, och bidrar till lagarbete med fokus på samarbetsförmåga under tidspress. Upplägget skräddarsys efter er önskan för bäst resultat och kan genomföras inne eller ute. Välj själv det som passar just er grupp! Det vinnande laget tilldelas guldmedaljer.

Tid: ca 1,5 h
Deltagare: 10-100 personer

Uppdraget

Uppdraget är som gjort för att skapa samhörighet och öka förståelse för varandra. Svagheter blir till styrkor när vi samarbetar och kom ihåg att en kan mycket men fler kan mer! Den sanna metoden för att lyckas hittar vi oftast med hjälp av andra. Av den anledningen är det inte så konstigt att Uppdraget är en utav våra mest populära och uppskattade aktiviteter. Det är en lagtävling i högt tempo där laget ställs inför ett antal utmaningar. Varje uppdrag är värt olika mycket poäng och av olika karaktär vilket innebär att laget måste prioritera och dra fördel av allas olika förmågor för att samla så många poäng som möjligt.
Med hjälp av diverse material inklusive kamera, sjösäck har ni till uppdrag att lösa olika problem tillsammans. Ni kommer snart bli varse om att uppdragen ställer olika krav vilket gör att allas förmågor och olikheter är till en fördel! Kreativitet, lösa gåtor och bygga är ett smakprov på vad som kan tänkas dyka upp. Tävlingen avslutas med en gemensam målgång där lagen får redovisa några av uppdragen.
Uppdraget kan genomföras året runt.

PS. Det finns möjlighet att boka till ett helikopterlyft till det vinnande laget!

Tid: ca 1-2 h
Deltagare: 10-300 personer

Piraterna på Djurönäset

Piraterna på Djurönäset är en klurig och teambuildande tävling inspirerad av Pirates of the Caribbean, den spännande historien och Captain Jack Sparrow och hans sjörövare.
Bland Djurönäsets vikar och klippor väntar ett lekfullt och spännande äventyr som passar alla grupper.
I sjörövarband tävlar ni mot era kollegor om att först hitta Jack Sparrows skatt. Med hjälp av en skattkarta tar ni er fram via olika utmaningar och tävlingar där det gäller att samla ledtrådar och gulddubloner. För att vinna kommer alla era talanger att behövas, kunskap, klurighet, mod och framförallt samarbete.

Tid: ca 2 h
Deltagare: 12-200 personer

Gruppaktivitet

Pris: pris på offert
Max antal pers: 12-250