Provsmakning — Djurönäset

Provsmakning

Med hjälp av våra duktiga smakexperter blir ni vägledda genom sött, salt, bubbligt, syrligt och vad du än kan tänka dig. Välj en renodlad provning eller kombinera på olika vis. Ännu fler alternativ på provningar finns, nedan är bara ett urval. Hör av dig till oss så sätter vi ihop ett paket som passar just er.

Deltagare: 4-150 personer

Tid: 1-2 h

Avec-provning

Vad tycker du bäst om: en fin cognac, en armagnac eller en calvados? Finns det några alternativ? Vad dricker italienarna, grekerna eller chilenarna till avec?

Chokladprovning

Finns det någon som inte njuter av en riktigt god chokladbit? Tillsamman med en kunnig föreläsare, som verkligen älskar choklad, njuter ni av flera olika sorter. Här får du kunskap om både sorter och tillverkning lagom blandat med humor om hälsa och erotik – alla sinnen stimuleras.Historien om Montezuma som använde choklad som kärleksdryck, berättas och man får lära sig om kakaons positiva effekter på kropp och själ.

Vinprovning

En avkopplande och samtidigt lärorik stund som avslutning på konferensen. Där ni tillsammans med en kunnig sommelier guidas vidare i vinets värld oavsett förkunskaper.

Lär dig t.ex. skillnaden mellan ekologiskt och traditionellt odlat vin eller hur samma druva kan smaka helt olika beroende på var den odlas. Du kan också välja en vinprovning med fokus på hur du kombinerar mat och vin för den bästa smakupplevelsen.

Vin- och chokladprovning

Tillsammans med en kunnig sommelier vägleds ni i hur olika smaker i choklad och vin kan kombineras för att få helt olika smakupplevelser. Provningarna bygger på interaktion mellan deltagarna och skall vara en aktivitet som skapar samtal likväl som de skall ge kunskap och upplevelser. Vi följer med på en resa bland högkvalitativa chokladsorter som ocumare, mandjari, guyave m fl . Vi kombinerar detta med utvalda viner och låter er ta del av chokladens historia och tillverkningsprocess.Det här blir en kväll att minnas!

Whiskyprovning

Många frågor och minst lika många smaker. Har du inte upplevt skillnaden i smak i whiskyns kvalitet är det en upplevelse att guidas genom både bakgrund och lagring fram till smaklökarnas omdöme.

Ölprovning

Känner du till skillnaden mellan över- och underjäst öl? Hur smakar ett öl gjort på vetemalt respektive vanlig kornmalt? Vad är vörtstyrka? Och vad kännetecknar ett trapistöl?

Gruppaktivitet

Pris: enligt offert
Max antal pers: ca 150 pers