Kajakuthyrning — Djurönäset

Kajak

Glid ljudlöst fram och upplev skärgården. Vill du upptäcka farvattnen runt Djurönäset på egen hand är kajaker de perfekta farkosterna som både tar dig in i lugna vikar och ut bland kobbar och skär. Beroende på kompetens kan du välja mellan olika turförslag som du får enkelt presenterat på en karta. All utrustning för en trygg skärgårdspaddling ingår i de olika paketen.

Uthyrning av kajaker är nu öppen

FAQ

Åldersgränser: För kajakhyra gäller minimum 3 år som passagerare i 2-manskajak, 13 år som paddlare i 1-manskajak i vuxet sällskap, (simkunnig).

Ansvar: All paddling sker under eget ansvar enligt Internationella Sjövägsregler.

Säkerhet: Enligt separat säkerhetsinstruktion som finns anslaget vid Äventyrscentret och i kundinfo.

Paddlingszoner: Anslås i kundinformation och på kartor med krav på att paddla inom respektive kompetenszon av säkerhetsskäl.

Problem på sjön: Vid nöd kontakta Äventyrscentret eller Sjöräddningen via 112. I övriga fall löser kunden problemet efter bästa förmåga såsom transportbehov genom t.ex. båttaxi.

 

Kajakuthyrning

Kajakerna är för en eller två personer och hyrs antingen förmiddag från kl 09.00 – 12.00 eller eftermiddag kl 13.00 – 16.00.
Pris från 445 kr/kajak för fm/em. Bokning kan ske så sent som samma dag så länge det finns kajak ledig.

Förutom kajak ingår även

  • Paddel
  • Flytväst
  • Kapell
  • Svamp
  • Karta med förslag på rutter
  • Packpåse

OBS! Uthyrningen är obemannad, men du får ett bra instruktionsdokument från reception innan ni ska bege er ut i skärgården.

Bokning för 2023 är nu öppen. Säsong mellan 3 juni och 1 oktober. Klicka på knappen nedan och välj datum till vänster, sen ”sök” så kommer det upp om det finns tillgängligt.

Hyr kajak