Vinoteket — Djurönäset

En skön plats för ett glas mousserande före och en avec efter maten, eller beställ en ost- och charkbricka med ett glas utvalt vin.

Vinoteket

En skön plats för ett glas mousserande före och en avec efter maten, eller beställ en ost- och charkbricka med ett glas utvalt vin. Här förvaras också de mest exklusiva vinerna som vår sommelier gärna guidar dig bland och du får hjälp att välja ut det bästa vinet till den mat du beställt.

OBS! Endast förbokning för grupper om ej annat anges det datum ni besöker oss.

Vinet

Vinlistan består av utvalda viner av hög kvalitet med ett flertal ekologiskt odlade sorter. Det ekologiska utbudet idag är så stort att det går att hitta passande viner till de flesta maträtter och tillfällen. Och eftersom syftet med drycken är att dela en upplevelse med andra, ger vi rådet att minska kvantiteten för att istället höja kvaliteten.

Vi samarbetar med och hämtar våra viner från småskaliga producenter över hela världen, med fokus på kvalitet, karaktär och prisvärde. Våra producenter skapar regionstypiska viner genom att tillvarata de lokala druvornas fulla potential och vingårdens unika förutsättningar. Det är därför vi tillsammans kan förmedla känsla, smak och medvetenhet.

Vinprovning

Att delta i en vinprovning med en kunnig sommelier är en speciell upplevelse. Oavsett hur mycket kunskap man redan har om vinets värld så är det lika spännande att guidas vidare. Det finns mycket att utforska om skillnaderna mellan olika druvsorter och hur de påverkas av området de växer i. Mest spännande är det nog ändå att prova vin tillsammans med mat och uppleva hur smaken på både vinet och maträtten förändras när de kombineras till en enhet eller när de krockar med varandra. Så här på Djurönäset kan man varmt rekommendera att boka in en vinprovning eller en dryckesprovning av annat slag.