Samarbete och tävling — Djurönäset

Samarbete och tävling

Havet är som en stor, vacker lekplats, med gott om utrymme att tävla och öva på samarbete

50-fots segeltur

Segling är en av de mest gruppstärkande aktiviteter man kan tänka sig. Alla kan deltaga och verkligen hjälpa till.  Som besättning får man lägga kursen, göra vägval, skota hem, reva segel och mycket annat. Till sin hjälp finns erfaren skeppare som står för säkerhet och direktiv. Och, ni får vistas i världens vackraste skärgård!

Gör seglingen till en lättsam aktivitet tillsammans för att skapa ny energi i gruppen. Eller använd seglingen som ett redskap att fördjupa samarbetet i gruppen; Segling är ett utmärkt sätt träna samarbete och kommunikation samtidigt som gruppen får möjlighet att dela en gemensam upplevelse!
Båtarna utgår direkt från Djurönäset eller för er lämplig på/avmönstringsplats. All utrustning; vind- regnställ, flytvästar ingår.

Tid: ca 1,5-2 h
Deltagare: 5-150 personer

RIB – Archipelago Race

Denna fartfyllda navigationstävling är något för både landkrabbor och sjöfolk då tävlingen äger rum på både land och hav.

Med RIB-båtar kommer de tävlande att ta sig från ö till ö. Lagen får varsin RIB-båt med skeppare och ett sjökort, på sjökortet finns kontroller utsatta. Nu gäller det att planera i vilken ordning man ska ta kontrollerna. Vid varje kontroll finns en bokstav eller siffra. På vissa av kontrollerna måste man genomföra en aktivitet för att få ledtråden. När deltagarna löst alla uppgifter måste de pussla ihop ledtrådarna och ta sig till mål så snabbt som möjligt.
Varje båt tar 12 personer.

Tid: ca 2-4 h
Deltagare: 8-200 personer

Gruppaktivitet