Må-Bra-Weekend — Djurönäset

Må-Bra-Weekend

En boost för kropp och själ!

Evenemangsinformation

Datum

27 januari 2024 - 28 januari 2024

Tid

11:00 - 14:30

Njut av en helg fylld av bl.a. spaupplevelser, yoga, Zumba, skärgård och läckra måltider. Här på Djurönäset erbjuder vi Må-Bra-Weekends – träningshelger, utvalda datum under året. Perfekt för dig som behöver en extra skjuts för både kropp och själ.

OBS! Ta gärna med egen yogamatta. Har du ingen går det att låna/köpa på plats.

Klassbeskrivningar

Zumba – Stommen i ett Zumbaträningspass är de fyra grundrytmerna salsa, merengue, cumbia och reggaeton. Utöver dessa kan andra rytmer förekomma, som till exempel samba, flamenco och disco. Enkla grundsteg i varje rytm kombineras till en danskoreografi och man varvar snabba rytmer med lugnare för att erhålla en typ av konditions- och intervallträning. Zumba är ett roligt, enkelt och fartfyllt sätt att träna på, inga förkunskaper behövs och det viktigaste är att ha kul!

ManaYoga – ManaYoga® är yoga för självläkning. ManaYoga består av andningsträning, avslappning, meditation samt mjuka yogarörelser med ursprung i Kundaliniyogan.

Vinyasa Flow Yoga – En dynamisk och flödande yogastil. Vinyasa yoga kopplar samman rörelser och andetag för att uppnå balans i kropp och själ. Klassen erbjuder en säker, väl sammansatt variation av yogapositioner utförda i en rytmisk takt. En lekfull, dynamisk och Corestärkande klass där vi utforskar bålens kraft. Du behöver inga förkunskaper eller speciella förutsättningar, du gör din yoga bäst när du gör positionerna till dina.

Lymfyoga – startar upp kroppen för att möta dagen. Lymfyoga består av flöden som väcker kroppen och får igång vårt lymfflöde. Vi gör även andningsövningar som främjar lymfflödet.

 

Instruktörer

Annika Lindholm – Annika  har en lång bakgrund i yoga där yogan hjälpt henne i många situationer. Efter en sjukskrivning med stress och utmattning  bestämde hon sig för att själv hjälpa andra. Hon har en certifiering i Självläkningsterapeutprogrammet STP® med fokus på medicinsk yoga (Manayoga), kost och livsstil.  Annika är även Yoga Nidra-instruktör, lymfyogalärare och skogsbadsguide. För henne är det viktigt att yogan ska passa alla och att landa på mattan med lugn och känna trygghet

Lena Hedlund – Lena är en mångsidig yogalärare som instruerat yoga sedan 2017 då hon gjorde sin utbildning på Villa Vi i Hatha yoga. Lena arbetar med yoga och träning på heltid och brinner för att alla ska kunna vara med och göra det som går. Det är viktigt för Lena att du på hennes klasser känner dig välkommen precis i den form/kropp och det humör du har. Hon vill att du ska lämna yogan mjukare, lugnare, gladare och kanske med lite ömma muskler!

Marlene Björkdahl – ”Jag heter Marlene Björkdahl och är licensierad Zumba-instruktör sedan 2010 samt Linedance-instruktör sedan 2005. Jag jobbar heltid med dans i egen regi och har samarbeten med flera kommuner, skolor, seniorföreningar samt olika event i Sverige och utomlands. Tillsammans med min kollega Tina Johansson har vi varit en del av Djurönäsets Må bra-weekends sedan starten 2019. Zumba Fitness är en enkel dansklass där vi dansar till latinska rytmer blandat med populärmusik. Fokus är på dans- och träningsglädje, motionen får man på köpet! Det finns inga felsteg – vi kallar det variation! Att vara Zumba-instruktör är världens roligaste ”jobb” då varje klass känns som ett härligt dansparty! Dansglädje och energi är det jag vill förmedla till dig som deltagare. Min önskan är att du ska lämna klassen med ett stort leende – svettig – glad – uppfylld av energi och dansglädje.”


Skärgårdsspa

Förutom helgens energiboostande tränings- och wellnessprogram har du tillgång till vårt lyxiga Skärgårdsspa med den underbara varma utomhuskällan, en 25-meters inomhuspool och gym. Passa på att njuta av den friska skärgårdsluften under en energigivande löprunda i vårt elljusspår och träna i gymmet – både ute och inne. Du kan även låna en yogamatta och köra ett eget meditations- och stretchprogram, varför inte ute på vår helikopterplatta vid havet? Vi har även foldrar med inspirerande övningar för både yoga och vattenträning.

Tillgång till Skärgårdsspa enligt bokat paket. I baren kommer det finnas smoothies och andra nyttigheter (och onyttigheter, för den som önskar det). Boka spabehandlingar för lite extra lyx, eller köp till ett spakit från Maria Åkerberg och ge dig själv en egen behandling.

Koppla av i något av våra 3 bastubad, eller sätt dig med en bra bok i solstolarna på klipporna.

Öppettider
Kl. 06.00-23.00. Varma infinitypoolen utomhus öppnar 07.00 och är stängd 13.00-14.00 för rengöring.

Barn
Observera att det 16-årsgräns i hela spaavdelningen under den här helgen.

Boka Må-Bra-Weekend

  • Tränings- och wellnessprogram
  • Middag, tvårättersmeny, välj sittningstid vid bokning. Dessert är möjligt att boka till.
  • Övernattning i vald rumskategori
  • Stor frukostbuffé med utsikt över skärgården
  • Entré till Skärgårdsspa med bastulandskap, 25 meters inomhuspool, infinitypool och gym, både ute och inne.
  • Utcheckning kl. 14.30 söndag
Boka Må-Bra-Weekend

Kontaktinformation

Schema

Lördag
11:00 - 12:00
Zumba
Instruktör: Marlene Björkdahl
12:30 - 14:00
Lunch
Bokas separat
14:00 - 16:00
Egentid
Tillgång till Skärgårdsspa
fr - 15:00
Incheckning
16:00 - 17:00
ManaYoga
Instruktör: Annika Lindholm
17:15 - 18:15
Vinyasayoga
Instruktör: Lena Hedlund
fr - 18:30
Middag
Välj din sittningstid vid bokning.
21:00 - 23:00
Egentid
Tillgång till Skärgårdsspa
Söndag
- 7:00
Skärgårdsspa öppnar
7:30 - 10:30
Frukost
8:00 - 9:00
Lymfyoga
Instruktör: Annika Lindholm
10:00 - 11:00
Zumba
Instruktör: Marlene Björkdahl
11:00 - 14:00
Egentid
Tillgång till Skärgårdsspa
- 14:30
Utcheckning