Art Weekend 4 maj | Konstutställning med ett flertal konstnärer

Art Weekend

En konstutställning utöver det vanliga – 4 maj

 

 

Art Weekend med massor av konstnärer

Välkommen på en konsthelg utöver det vanliga! Den 4 maj har vi vernissage med verk av över 20 svenska konstnärer. Vi har samlat en härlig blandning av spännande konstnärer, några som du kanske känner igen från andra sammanhang som tex Ted Åström, känd skådespelare från bla Sällskapsresan och som som Olyckan, eller Py Bäckman som har bla skrivit klassikern som aldrig går ur tiden, Stad i Ljus, eller Dregen som spelar gitarr i Helicopters och Backyards babys. Regina Lund, sångerska och skådespelerska. Alla dessa och många till möter ni här på plats på vårens Artweekend Finest Tatto finns på plats och tatuerar live. Fri entre och alla är välkomna 

 

Dagens program

12.30 öppnar VIP visningen, det bjuds på bubbel och snittar, för er som köpt vårt Artweekendpaket, samt press
13.00 Öppen vernissage, fri entre
12.30-17.30 Artbaren öppen
12.30- 16.00 Hockeylegenden Mats Ulander spelar CD skivor
13.00-17.00 Finest Tatto, tatuerar live
16.00-16.45 Bowie hour, live från Artbaren – Robert Hoffan, Mats Tärnfors, Mats Nilson med gäster
17.00 dag vernissagen avslutas
fr 18.00, Middag för dom som önskar boka detta
21.30-23.00 kvällsvernissage, öppen bar, livemusik med Robert Hoffman med gäster

Vill du boka bord så kan du maila till info@djuronaset.com eller ring till 08-571 490 00

Utställande hittills klara konstnärer

Anna Therese Eivinsdotter | Amanda Svensson | Diana Wahlborg | DregenJonas Hessman | Lena NilssonMette Ross | Millan Rouge | Myra Päivärinta Rasmus Raz LindvallRegina Lund | Finest Tatto Gustavsberg  | Ricardo Ausin  | Hanna Palmgren | Marcel Strüwer | Marco Cecioni | Matilda Skoglund | Py Bäckman | Ted Åström | Patrik Lienhart I Torleif Svensson 

Ta gärna bilder, och dela i sociala medier med #djurönäsetartweekend

 

Amanda Svensson
Amanda är en 32 årig konstnär från Göteborg, som numera bor i Stockholm. Hon har sålt tavlor och gicleer i Sverige och Europa sedan 2020, via Marika Langs galleri och en årlig utställning och Konstfest med andra konstnärer på Kullaweek utanför Göteborg. Hennes verk är en variation av större abstrakta akrylmålningar och dess motsats; skisser i kol. Hennes stil är föränderlig men har alltid målet att förmedla känslor av lugn energi och urkraft

Anna Therese Eivindsdotter
Anna-Theresé Eivindsdotter är konstvetaren som började skapa genom att måla expressionistiska motiv främst på människor. Hennes lekfullhet med färgkompositioner är enligt henne själv sällan genomtänkta och hon föredrar att gestalta en parallell verklighetsbild. Idag målar hon naivistiska porträtt av kvinnor utan hjälp av den traditionella penseln som verktyg eftersom motiven skapas av härdplast. ”Det är otroligt kul att jobba med ett material som är envisare än mig och ibland kan jag inte kontrollera vad som händer. Motiven är i högsta grad levande och jag är den assisterande medhjälparen.”

Diana Wahlborg
Född och uppvuxen i Göteborgsförorten Bergsjön. Hon har streetstyle i blodet, hon växte upp med street art, och att göra någonting av ingenting. Kreativitet och stora drömmar var en överlevnadstaktik när hon växte upp på 80- och 90-talet.
Diana flyttade till Stockholm med sin familj 2021, och hon öppnade sitt studiogalleri på Wallingatan 37 i Stockholm i januari 2022. Hon är väldigt intuitiv, entusiastisk, känslig, empatisk, positiv, en problemlösare, seriös, lojal (mot de som förtjänar det), självständig, har mycket humor, skrattar jämt och ÄLSKAR att hjälpa människor och att få vara kreativ och ha roligt.

Dregen
Angående mitt måleri så har jag alltid hållt på att måla. Tänkte att detta va någonting jag skulle ”outa” när jag blev lite äldre och inte turnerade lika mycket. Sen kom pandemin och vi musiker blev arbetslösa. Därför var det bara att sätta igång tidigare än planerat. Jag har ställt ut i Stockholm, Berlin, Landskrona och Malmö sedan jag startade.

Jonas Hessman
Jonas Hessman har arbetat som fotograf i över 30 år, både med porträtt, reklam, bröllop och events. Jonas är en av de få fotografer som kommit kända profiler nära och har i och med det fått många ”hemma hos” uppdrag hos Sveriges mesta folkkära offentliga personer. Han har även skildrat många resereportage runt om i världen. Måleriet har alltid funnits där och 2007 var hans första fotovernissage på Mallorca. Efter den succén har det utvecklats även till popkonst med stor framgång. Nu säljer Jonas frekvent sin konst till flera länder bl.a. Tyskland, Danmark, Finland, Spanien, Schweiz, Monaco, England och Sydamerika.

Lena Nilsson
Fotoserierna tar dig med in i en poetisk värld, där verklighet och fantasi går hand i hand. Ge dig ut på en alldeles egen resa där tankarna får vingar. ”Foto är en passion som funnits i många år. Jag älskar att ge min fotokonst en twist, en tanke, ett uttryck, en färg, en fläck, ett extra avtryck och att berätta en historia. Det intuitiva får styra. Sedan får betraktaren ta det vidare till sin egen upplevelse.” Lena har sitt ursprung bland Bohusläns klippor på västkusten, men är numera bosatt på Ingarö och spenderar även gärna tid i stugan i Härjedalen. Förutom sitt fotograferande har Lena en mer än 30 år lång karriär på musikscenen och har turnerat både i Sverige och utomlands. Varje tavla är signerad och numrerad.

Mette Ross
Mette Ross är en dansk konstnär som sedan 17 år tillbaka bor och verkar i Stockholm. Mettes verk består av uttrycksfulla abstrakta motiv med en mix av olika material. Hon målar på allt från små upp till stora dukar, ofta med starka färger och gärna ”with a touch of gold”. Som person är Mette väldigt färgrik ock detta avspeglar sig i hennes konst. Hon målar med akrylfärg och mixar allt från mosaik och strukturfärg till dörrklappar.

Millan Rouge
Jäntan från Hälsingland, som anser sig vara en Mademoiselle i allra högsta grad. Hon drömmer sig bort till haute couturens och konstens Paris med penseln, pennan och vinet.
Millan Rouge är kaxig och egenkär. Hennes främsta modell är hon själv. Camilla Thilander alias Millan Rouge tecknar och målar och det främst i akvarell. Dessa målningar trycks sen till Fine Art Prints i limiterade upplagor.

 Matilda Skoglkund
Matilda är född 1977 i Huddinge. Idag bor och målar hon på Södermalm i Stockholm. Hon har målat tavlor sen 13-års åldern, då hon började i olja men gick över helt till akryl efter ett par år. Alla tavlorna i utställningen är målade i akryl på uppspänd duk. Som 17-åring gick Matilda som målarlärling på ett dekorationsmåleri där hon praktiserade marmorering och träådring, men är självlärd när det kommer till tavlorna. Till vardags är Matilda med och driver Tilda & Co. Fastighetsförädling AB som hjälper kunder med att inreda, renovera och bygga om sina hem. Färg och form i lite större skala med andra ord. Ett jobb hon älskar!

Myra Päivärinta
Myra Päivärinta är 19 år och älskar att skapa i alla former. Hon gick ut designgymnasiet 2023 och har sedan dess jobbat med sin konst. Myras uttryck är en reflektion av hennes känslor och tankar. Tavlorna visar abstrakta ansikten och kroppar, i olika kombinationer. Myra ser det inte främst som människor utan uttryck för hennes inre känslor i form av olika gestalter och färgkombinationer. ”Min konst blir som bäst när jag har mycket känslor inom mig, då behöver jag få ut känslorna och målar utan att tänka”

Rasmus Raz Lindvall
Rasmus RAZ Lindvall (från RobnRaz) är en av Sveriges mest meriterade och erfarna DJ:s såväl i Sverige som utomlands. Som artist och producent har han även skrivit och producerat världshits som RobnRaz feat Leila K ”Got to get”, RobnRaz DLC ”In command”, ”Powerhouse”, ”Take a ride” och många fler. Rasmus har även arbetat med artister som Lutricia McNeal, D-Flex, Doggelito, Papa Dee, 2CAL, Loréen, E-type, Orup, Basic Element, Jessica Andersson, Markoolio, Ratata, och många fler!

Regina Lund
Regina Lunds senaste serie konstverk kanaliserar aktiviteten i universum, och heter Space. Non-figurativ akryl på duk i gult, guld, ockra och brunt med motiv som känslomässigt kanaliserar solen, månen, Mars och andra platser i kombination med några av hennes svenska och engelska låttexter.
Regina Lund är sin egen person och konstnär, som inte bryr sig om tid eller trender, utan snarare om evigheten, universum och andlighet, och hon uttrycker gärna sina känslor. Regina fick lära sig om Picasso, Matisse, Van Gogh, Frida Kahlo och Henry Moore med flera av hennes morfar som var inköpare av konst till museet i Gävle. Han tog henne till Guggenheim när hon var 10 år gammal, och det var där hon bestämde sig för att arbeta konstnärligt. Skådespelande, dansande och sjungande var hon igång med sedan födseln, med en far som var regissör och en mor som var dansare. Hon studerade skådespelande från att hon var 6 år, var med på filminspelningar från att hon var 4, första filmrollen när hon var 11, och sjöng och och dansade på scenen från att hon var 12, och hon har aldrig slutat måla och skapa. Hon har varit med på ca 32 konstutställningar, och har donerat mer än 100 verk till välgörenhet.

Ricardo Ausin
”Pappersbåtar” är sånger med tillhörande konstverk med Ricardo Ausins debutsinglar som släppts löpande under våren. Ta med hörlurar och lyssna på tavlorna på ArtWeekend. Ricardo är också ett välkänt ansikte här hos oss på Djurönäset, som entertainer, låtskrivare och sångare. Han är även en av våra favoritartister om somrarna i Sjöboden.

Py Bäckman
Jag vill att den skall lysa upp. Göra folk glada. Precis som jag gör musik och text. Jag har jobbat på reklambyrå ett tag och jag är väl präglad av det tänkandet. Selektiv perseption.  Ett tag gick jag också på Macmeckarna ( Ny media utbildning) och gjorde bl.a rörliga bilder.  Det var spännande och mycket tidskrävande.  Nu är jag tillbaka på måleriet från grunden. Det är vad ni ser här! 

Ted Åström
Ted är den älskade musikern, skådespelaren och nu artisten. Han är nu i att fylla kretsen inom kulturen med film, musik och konst. Ted har målat i flera år och fortsätter än i dag. Medverkade roll i Sällskapsresan hos Lasse Åberg. Spelade rollen ”Olyckan” i Trazan och Banarne, samt många fler filmer och roller. Han är väldigt duktig på dikter och spelar musik för folket. Nu är han artist och han gillar det mycket. Han målar för att ta fram sin kreativa sida i konsten och sedan känna sig fri. Ted skapar livfull konst med mycket färger. Original och Fine Art i upplagor.

Patrik Lienhart
Stockholmsbaserad fotograf & konstnär ”Det handlar om att fotografera och få det tillfället att leva vidare i bilder att se tillbaka på. Att lyfta in en tid eller miljö i en annan tid och miljö” Allt började med att jag fångade ett ögonblick på ett ljuskänsligt papper. I tidig ålder gjorde jag min första kamera av en låda med ett litet hål i och en bit tejp över… resten är historia. ”Jag brinner för fotografi, att kunna berätta historier i bild är det bästa jag vet” Som fotograf handlar det om att fånga ögonblicket i kvalitetskonst. Patrik skapar fotokonst i Fine Art ,upplagor med certifikat och signering. Handgjorda svensktillverkade inramningar i studio.

Torleif Svensson
Ända sedan jag började min professionella karriär som fotograf för över 35 år sedan har jag haft tanken att göra konst av några av mina bilder. Jag döpte mitt företag till Art Vox av den anledningen. Mitt musikintresse ledde mig att fotografera rockkonserter under många år. Därav det latinska ordet Vox för ljud eller röst i företagsnamnet.

 

Mer information och fler konstnärer tillkommer.

Art Weekend med middag, livemusik och övernattning

  • VIP- och pressvisning lördag 12.30-13.00 med bubbel och snittar. Alkoholfritt alternativ finns.
  • Utställning med 15+ konstnärer, bar & mingel kl. 13.00-17.00
  • Livemusik i Hus 7, cirka kl. 16.00
  • Middag med trerättersmeny
  • Livemusik, bar och mingel cirka kl. 21.30
  • Kvällsvernissage med alla konstnärer från kl. 21.30.
  • Övernattning
  • Frukostbuffé
  • Entré till Skärgårdsspa kl. 08-11 på söndagen
Boka art weekend