Art Weekend 14 oktober | Konstutställning med 15+ konstnärer

Art Weekend

En konstutställning utöver det vanliga – 14 oktober

Art Weekend – 18 konstnärer

Välkommen på en konsthelg utöver det vanliga! Den 14 oktober har vi vernissage med verk av 17 konstnärer i Hus 7. Under dagen har du möjlighet att träffa konstnärerna, som kommer att vara på plats och prata om sina verk. Vill du bara komma på konstutställning? Det kommer även vara öppen vernissage och fri entré mellan 13-17.

Välkommen till Hus 7!

Efter middagen, för den som bokat boendepaket, blir det kvällsvernissage i Hus 7 med alla konstnärer från ca kl. 21.00. På söndagsmorgonen serveras en härlig frukostbuffé och mellan kl. 06.00-11.00 har man tillgång till vårt mysiga Skärgårdsspa.

Vernissage

13–17 är det öppet vernissage och fri entré. Välkommen till Hus 7!

Under vernissagen är Tomaz Hallberg Finest Tattoo Gustavsberg visar upp sina verk och tatuerar på plats kl. 13.00 – 17.00

Utställande hittills klara konstnärer

Anna Therese Eivinsdotter | Camilla Lundén | Hanna Palmgren | Finest Tattoo Gustavsberg | Jonas Hessman | Josephine Almbladh | Lena Nilsson | Linda Lundin | Marcel Strüwer | Marco Cecioni | Maria KrullMette Ross | Py Bäckman | Regina Lund | Ricardo Ausin | Sanna Ekman | Ted Åström | Torleif Svensson

Ta gärna bilder, och dela i sociala medier med #djurönäsetartweekend

Anna Therese Eivindsdotter
Anna-Theresé Eivindsdotter är konstvetaren som började skapa genom att måla expressionistiska motiv främst på människor. Hennes lekfullhet med färgkompositioner är enligt henne själv sällan genomtänkta och hon föredrar att gestalta en parallell verklighetsbild. Idag målar hon naivistiska porträtt av kvinnor utan hjälp av den traditionella penseln som verktyg eftersom motiven skapas av härdplast. ”Det är otroligt kul att jobba med ett material som är envisare än mig och ibland kan jag inte kontrollera vad som händer. Motiven är i högsta grad levande och jag är den assisterande medhjälparen.”

Camilla Lundén
Camilla Lundén föddes i Stockholm 1967 och har i hela sitt vuxna liv arbetat med att uttrycka sig konstnärligt. Som skådespelerska spelade hon bland annat huvudrollen i Rickard Hoberts filmsvit om de sju dödssynderna och blev Guldbaggenominerad för sin huvudroll i filmen ”Spring för livet”. Senare bytte Camilla riktning och började måla på heltid. I sin ateljé i Stockholms skärgård leker hon fram sina själfulla verk, vilket oftast resulterar i stora färgsprakande målningar med kvinnor i huvudrollen. Hon jobbar med spray, akryl och oljefärger och försöker ständigt utmana sig själv i sitt måleri. ”Jag vill fånga livets uttryck och mening, ljuset och mörkret – härifrån till allt eller inget.”

Hanna Palmgren
Hanna har alltid skapat. Hon är utbildad frisör och har arbetat som detta i 25 år. I hela sitt liv har Hanna uttryckt sig i färg och form genom frisyrer, odling och inredning. Hon finnes sin inspiration i naturen; att se allt ta form, som blommorna i trädgården, snön på träden och fåglar som flyger iväg. Djuren och naturen är en stor del av Hannas liv, där finner hon sitt lugn, sin ro och sin kraft.

Finest Tattoo Gustavsberg
Tomaz Hallberg jobbar till vardags som tatuerare på Finest Tattoo i Gustavsberg där han varit i 6 år. Tomaz har jobbat som tatuerare i 23 år, och har specialiserat sig på svartvita motiv, men gör flera olika stilar. Passa på att ta chansen att bli tatuerad av Tomaz på under Artweekend, men har du fullt upp med att mingla och se på alla andra verk hittar du Finest Tattoo på Mariaplan i Gustavsberg.

Jonas Hessman
Jonas Hessman har arbetat som fotograf i över 30 år, både med porträtt, reklam, bröllop och events. Jonas är en av de få fotografer som kommit kända profiler nära och har i och med det fått många ”hemma hos” uppdrag hos Sveriges mesta folkkära offentliga personer. Han har även skildrat många resereportage runt om i världen. Måleriet har alltid funnits där och 2007 var hans första fotovernissage på Mallorca. Efter den succén har det utvecklats även till popkonst med stor framgång. Nu säljer Jonas frekvent sin konst till flera länder bl.a. Tyskland, Danmark, Finland, Spanien, Schweiz, Monaco, England och Sydamerika.

Josephine Almbladh
Josephine är en konstnärssjäl som älskar att skapa och beröra. I grunden är hon utbildad skådespelare på Calle Flygare i Stockholm och Neighborhood Playhouse i New York. Under hennes tid i New York blev hon mycket inspirerad Martha Graham-tekniken där förkroppsligandet av känslor stod i fokus. Något hon tagit med sig i sitt konstnärsskap. Mycket av hennes konst handlar om självförverkligande, slå sig fri och att våga följa sina drömmar. Det brukar också vara hennes egna observationer och reflektioner av livet. För Josephine är varje tavla en teaterscen där allt kan hända.

Lena Nilsson
Fotoserierna tar dig med in i en poetisk värld, där verklighet och fantasi går hand i hand. Ge dig ut på en alldeles egen resa där tankarna får vingar. ”Foto är en passion som funnits i många år. Jag älskar att ge min fotokonst en twist, en tanke, ett uttryck, en färg, en fläck, ett extra avtryck och att berätta en historia. Det intuitiva får styra. Sedan får betraktaren ta det vidare till sin egen upplevelse.” Lena har sitt ursprung bland Bohusläns klippor på västkusten, men är numera bosatt på Ingarö och spenderar även gärna tid i stugan i Härjedalen. Förutom sitt fotograferande har Lena en mer än 30 år lång karriär på musikscenen och har turnerat både i Sverige och utomlands. Varje tavla är signerad och numrerad.

Linda Lundin
Linda Lundin är  född och uppvuxen i Österalnö utanför Örnsköldsvik. Målning och teckning har alltid legat henne varmt om hjärtat och nyfikenheten och upptäcktsresan är det som får styra både teknik och resultat. ”Jag finner min inspiration i naturen och i min omgivning och påbörjar oftast mina målningar på resor eller utflykter. Därefter slutförs de hemma i Örnsköldsvik. Jag tycker om att utmana mig och målar gärna på stora dukar. Den största duken är 10 meter lång och påbörjades i Ulvö Hamn hösten 2016.

Marcel Strüwer
Med sin collageteknik är Marcel är han väl etablerad på den svenska och internationella konstscenen. Hans teknik bottnar sig i mödosamt letande efter stadens glömda dagsfjärilar från affischer och poster, dom sparas och granskas i studion som sakta förvandlas till kompositioner där oväntade möten uppstår. Dimensioner som förvandlar budskap till form som i sin tur skapar ny innebörd åt helheten.

Marco Cecioni
”Marco Cecionis konst är en exceptionellt elegant blandning av nuvarande bildspråk och klassisk tradition. Det skapar en illusion – även om det också är ett faktum – att medelhavsförflutet, renässans och ännu mer antika perioder fortsätter sitt liv i Cecionis målningar och keramiska verk. Ändå leder de oss inte bakåt i tiden, utan pekar bortom nuet till den galaktiska framtiden.” /Markku Valkonen Direktör för Emma Esbo museum för modern konst i Finland

Maria Krull
Maria är en svensk konstnär som inriktar sig på abstrakta och expressionistiska bakgrunder, blandat med figurativa porträtt av kvinnor. Hennes kreativa process drivs av spontanitet och en nyfikenhet på nya former. Genomgående i sitt arbete prioriterar Maria att visa känsla och uttryck i kvinnorna hon porträtterar, medan hon ändå lämnar utrymme för beskådaren att tolka och skapa sin egen uppfattning om historien i konstverket. Hon är en självlärd konstnär, och hon pushar alltid sig själv att utforska nya tekniker och infallsvinklar för sitt konstnärliga uttryck.

Mette Ross
Mette Ross är en dansk konstnär som sedan 17 år tillbaka bor och verkar i Stockholm. Mettes verk består av uttrycksfulla abstrakta motiv med en mix av olika material. Hon målar på allt från små upp till stora dukar, ofta med starka färger och gärna ”with a touch of gold”. Som person är Mette väldigt färgrik ock detta avspeglar sig i hennes konst. Hon målar med akrylfärg och mixar allt från mosaik och strukturfärg till dörrklappar.

Py Bäckman
Förutom solokarriären har Py även varit verksam som låtskrivare och har som sådan samarbetat med ett flertal artister. Hon skrev Stad i Ljus som Tommy Körberg vann svenska Melodi festivalen 1988, och även Gabriellas sång i Kay Pollaks film, Så som i himmelen. ”Jag vill att min konst skall lysa upp, göra folk glada, precis som när jag gör musik och texter. Jag har jobbat på reklambyrå ett tag och jag är väl präglad av det tänkandet. Selektiv perception. Ett tag gick jag också på Macmeckarna, media utbildning Nu är jag tillbaka på måleriet från grunden. Det är vad ni ser här!”

Regina Lund
Regina Lunds senaste serie konstverk kanaliserar aktiviteten i universum, och heter Space. Non-figurativ akryl på duk i gult, guld, ockra och brunt med motiv som känslomässigt kanaliserar solen, månen, Mars och andra platser i kombination med några av hennes svenska och engelska låttexter.
Regina Lund är sin egen person och konstnär, som inte bryr sig om tid eller trender, utan snarare om evigheten, universum och andlighet, och hon uttrycker gärna sina känslor. Regina fick lära sig om Picasso, Matisse, Van Gogh, Frida Kahlo och Henry Moore med flera av hennes morfar som var inköpare av konst till museet i Gävle. Han tog henne till Guggenheim när hon var 10 år gammal, och det var där hon bestämde sig för att arbeta konstnärligt.

Skådespelande, dansande och sjungande var hon igång med sedan födseln, med en far som var regissör och en mor som var dansare. Hon studerade skådespelande från att hon var 6 år, var med på filminspelningar från att hon var 4, första filmrollen när hon var 11, och sjöng och och dansade på scenen från att hon var 12, och hon har aldrig slutat måla och skapa. Hon har varit med på ca 32 konstutställningar, och har donerat mer än 100 verk till välgörenhet.

Ricardo Ausin
”Pappersbåtar” är sånger med tillhörande konstverk med Ricardo Ausins debutsinglar som släppts löpande under våren. Ta med hörlurar och lyssna på tavlorna på ArtWeekend. Ricardo är också ett välkänt ansikte här hos oss på Djurönäset, som entertainer, låtskrivare och sångare. Ricardo är även en av våra favoritartister om somrarna i Sjöboden. Han har även en pågående utställning i Djurönäsets lobby sedan 28/8 2023.

Sanna Ekman
Sanna är mest känd som skådespelare, men är även regissör och konstnär. Hon har varit verksam konstnär sedan 1999.
Sanna har genom åren vänt in och ut på allt mellan himmel och jord i sitt konstnärskap. Målat på drivved, stenar, drejat, vävt. Även läderslöjd och metallslöjd och konstaterat, att man kan göra konst av det mesta. Redan som tonåring ägnade sig Sanna åt kroki och började även som ung att måla i olja. Vid 30 hittade hon även glaset. Blyinfattat glas. När Sanna senare fortsatte med måleriet blev det i akvarell som hon en gång lärt sig i Waldorfskolan. Där heter det vått i vått. Det blev som en kärleksförklaring då det var svårt att slita penseln från henne. Nu målar Sanna i en salig blandning mellan olika materia och teknik. Glas arbetar hon med även i dag när hon hinner mellan olika skådespelar och regiuppdrag.

Sanna har kurerat Rånäs Slotts konstutställning 2021och 2022. Man kan även besöka hennes Galleri i byn S:t Olof på Österlen under den årliga konstrundan. Ekman har arbetat med bla. Jönssonliga filmerna. Blev känd genom sin roll i Morrhår och  ärtor. Skådespelat i succéserierna Tre Kronor och Nya Tider och är aktuell i SVT-serien Tunna Blå Linjen.

Ted Åström
Ted är en älskad musiker, skådespelare och nu även konstnär. Han har kompletterat hela kulturcirkeln. Han har målat i flera år, och fortsätter göra så än idag.

Han är mest känd för sina skådespelarinsatser mot Lasse Åberg i Sällskapsresan, som ”Olyckan” i Trazan och Banarne, såväl som i många andra filmer. Han är även en begåvad poet och spelar ofta musik inför publik. Nu är han konstnär och är mycket nöjd med det. Han målar för att få utlopp för sin kreativa ådra genom konsten, och för att känna sig fri.

Just nu spelas det även in en dokumentär med Hanna och Patrik Lienhart från GALLERY LIENHART, som samarbetar med Ted, och kommer att filma en del under Art Weekend.

Torleif Svensson
QUEEN – The Last Tour, fotografier av Torleif Svensson. ”Under en vecka i London 1984 fotograferade jag fem världsartister, bl a Queen.I kameraväskan hade jag 50 oframkallade filmrullar. Jag fick inbrott i hyrbilen, kamerorna försvann – och filmrullarna. En stöld med konsekvenser. Jag blev senare inbjuden av Queens manager att följa med som fotograf , på det som blev deras sista turné med Freddie Mercury. Efter 33 år i mitt diabildsarkiv valdes ett stort antal fotografier till en bok och en utställning. Nyligen har jag inlett ett samarbete med Street Art konstnärinnan Diana Wahlborg som målar på originalfotografierna med olika tekniker. 

 

Mer information tillkommer.

Art Weekend med middag, livemusik och övernattning

  • VIP- och pressvisning lördag 12.30-13.00 med bubbel och snittar. Alkoholfritt alternativ finns.
  • Utställning med 15+ konstnärer, bar & mingel kl. 13.00-17.00
  • Finest Tattoo Gustavsberg visar upp sina verk och tatuerar på plats kl. 13.00 – 17.00
  • Livemusik med Robert Hoffman, Mats Tärnfors och Mats Nilsson i Hus 7, cirka kl. 16.00
  • Middag med trerättersmeny
  • Livemusik, bar & mingel i Hus 7, cirka kl. 21.30
  • Kvällsvernissage i Hus 7 med alla konstnärer från kl. 21.30. Livemusik med Ricardo Ausin, Mats Tärnfors, Robert Hoffman och Mats Nilsson med gästartister och bar i hus 7.
  • Övernattning
  • Frukostbuffé
  • Entré till Skärgårdsspa kl. 08-11 på söndagen
Boka Art Weekend