Winemakers dinner

Vi är glada att kunna erbjuda en härlig grillbuffé med argentinska smaker som kompletterar kvällens vin från Domaine Bousquet i Argentina. Före middagen får vi en exklusive vinprovning och får höra vinmakaren berätta om vinerna som serveras, historiken bakom vingården och mycket annat. Om du gillar mat och vin i kombination är det här en middag du inte vill missa.

Den 16 juni – Boka online med logi här …
18-19.00 Föreläsning med historik och vinprovning samt
19.00 Stor härlig grillbuffé med argentinska smaker totalt 495:-
Köp till ett vinpaket special, med fyra glas utvalda vinter från Domaine Bousquet för 365:- (boka online för 325:-)

Boka Vinprovning & grillbuffé utan logi här …

Från Frankrike till Argentina
Domaine Bousquet grundades år 1997, efter ännu en kämpig säsong. Vid tidpunkten var familjen Bousquet trötta på hur ojämna skördar deras ekologiska odlingar i Frankrike gav. Det var kort sagt dags att söka sig vidare, och de var fast beslutsamma att hitta den optimala platsen för att fortsätta sin decenniumlånga tradition. De sökte sig till Mendoza i Argentina för att undersöka områdets vingårdar och vinerier. Genom sin upptäckt av regionens unika egenskaper, så som jordmån, dess höga altitud samt terroir, var familjen övertygad om att de hade hittat den idealiska platsen för sin vingård. Familjen flyttade från Frankrike till Argentina, efter att år 1997 ha köpt ett stycke mark i den idag exklusiva Gualtallary dalen i Tupungato, Mendoza. Med sin höjd på 1 200 meter över havet är detta område en av de högre belagda vingårdarna i både Mendoza och i världen.

En kombination av gedigen kunskap och perfekta förutsättningar
Familjens huvudtanke var att kombinera den kunskap de hade med sig från en lång vinmakartradition i Europa med Tupungatos perfekta klimat och terroir. Resultatet av deras arbete är extraordinära viner med otrolig färg, härligt fruktig karaktär och bra struktur med mogna tanniner och en syra i balans. Det ger lättillgängliga, unga viner som fortsätter att åldras med värdighet. Som ett resultat av allt arbete säljs idag Domaine Bousquets
viner i över 50 länder världen runt och fortsätter att ta emot utmärkelser från den internationella vinpressen.

Varför ekologiskt?
Rötterna till ekologiskt odlade vinstockar, tränger djupt ner i marken där de hittar och absorberar mineraler som bidrar till dess autentiska och regionala karaktär. Familjen Bousquets ekologiskt odlade druvor har en renhet i frukten med en hög intensitet av de olika druvornas karaktär. Ekologiskt odlade vinstockar tenderar även att producera något mindre skördar men med en större koncentration och smak än de kemiskt matade. Detta gör att  druvornas unika smaker framträder tydligare. ”Jag vill betona att ekologisk vinframställning i ett historiskt perspektiv är det ”normala” sättet att producera vindruvor och vin. Innan andra världskriget var all vinframställning ekologisk. Den minskade användningen av farliga jordbrukskemikalier resulterar i friskare druvor och godare vin.”

Läs mer om vinet och vingården i Argentina här …