Må-Bra-Weekend Yoga Special | Djurönäset | Stockholms skärgård

Må-bra-weekend Yoga special

Evenemangsinformation

Datum

18 november 2023 - 19 november 2023

Tid

-

Fokus på Yoga och välbefinnande

En boost för kropp och själ. Kom med vännen, mamma eller din partner och få energi av en härlig helg på Djurönäset. Det blir en dag fylld med yoga, sinnesnärvaro och avkoppling.

Förutom hela sju yoga-pass med duktiga instruktörer har du även tillgång till vårt lyxiga Skärgårdsspa med den underbara varma utomhuskällan, en 25-meters inomhuspool och gym. Det blir även en sinnesrovandring. För den som önskar finns det egna vatten- och yogaövningar, instruktioner finns att låna i receptionen (du får även låna en yogamatta om du önskar). Passa på att njuta av den friska skärgårdsluften under en energigivande löprunda i vårt 1,2 km långa elljusspår och träna i gymmet – både ute och inne.

Låna med dig en yogamatta och meditera på helikopterplattan vid havet när det passar dig och vädret. Gunga och dröm dig bort i våra gungande relaxstolar. Ta med dig en god bok eller ljudbok och bada fotbad. Koppla av i vår bastulandskap. Köp ett gör-det-själv-spa-kit från Maria Åkerberg. Eller gå till baren där det kommer finnas hälsosmoothies och andra nyttigheter (och onyttigheter). Boka gärna även spabehandlingar för lite extra lyx.

Öppettider Skärgårdsspa
Kl. 06.00-23.00. Varma infinitypoolen utomhus öppnar 07.00 och är stängd 13.00-14.00 för rengöring.

 

Klassbeskrivningar

Sound healing – Meditationsklass där du vilandes tar del av värmande och läkande vibrationer från ljudet av sjungande kristallskålar. Skålarna är tillverkade av rena kristaller och ingen skål är därför den andra lik. Precis som att kristaller innehar en unik förmåga att läka och balansera kroppen genom dess vibrationer~ tar du del av musikens läkande toner i en kärleksfull ensemble. Klassen Sound healing är en avkopplande kärlekssång för kropp, sinne och själ där hela chakraspektrat får arbeta i en rofylld famn full av värme och kraft. Du kommer precis som du är och låter ditt öppna hjärta bada i ett hav av vibrerande ljudvågor.

ManaYoga – ManaYoga® är yoga för självläkning. ManaYoga består av andningsträning, avslappning, meditation samt mjuka yogarörelser med ursprung i Kundaliniyogan.

Sinnesrovandring – Välkommen med på en vandring där dina sinnen får stillhet genom kontakt med naturen. Upplev närvaro med träden, tillåt medvetenhet om alla förnimmelser, vinden mot din kind, marken under dina fötter, värme eller kyla. Att vandra i lugn takt utan att ha fokus på vart du ska tillsammans med viss guidad meditation ger ett tillfälle till din kropp att släppa stress och att fylla på med ny energi. En stilla vandring med skogsbad kan hjälpa till vid sömnproblem, högt blodtryck samt stärka ditt immunförsvar. På den här vandringen lämnar vi mobiltelefonerna på hotellet.

Andningsträning/Pranayama – En klass med fokus på andetaget. Här får du möjlighet att skapa en djupare kontakt med dina andetag. Du får träna på att uppmärksamma hur andetaget rör sig, och hur du genom att sakta ner tempot på ditt andetag också lugnar sinnet. Vi provar några olika yogiska andningstekniker och landar sedan i en meditationsstund.

Hathayoga – En fysisk yogaklass som passar både nybörjare och mer erfarna. Jessica ger många olika alternativ så att varje deltagare kan hitta sitt sätt att yoga. Stort fokus på andetaget och att känna positionerna inifrån och ut. Mer kroppskontakt, mer närvaro, större välmående!

Rise and Shine – En ”god morgon yoga” där vi väcker kroppen mjukt och försiktigt och nyfiket undersöker vilken känsla vi har i kropp och sinne just denna morgon. Vi flödar igenom hela kroppen så att du är full av energi inför resten av dagen.

Vinyasa Flow Yoga – En dynamisk och flödande yogastil. Vinyasa yoga kopplar samman rörelser och andetag för att uppnå balans i kropp och själ. Klassen erbjuder en säker, väl sammansatt variation av yogapositioner utförda i en rytmisk takt. En lekfull, dynamisk och Corestärkande klass där vi utforskar bålens kraft. Du behöver inga förkunskaper eller speciella förutsättningar, du gör din yoga bäst när du gör positionerna till dina.

 

Instruktörer

Annika Lindholm – Annika är utbildad självläkningsterapeut med fokus på medicinsk yoga (Manayoga), kost och livsstil. Även Yoga Nidra-instruktör.

Lena Hedlund – Lena är en mångsidig yogalärare som instruerat yoga sedan 2017 då hon gjorde sin utbildning på Villa Vi i Hatha yoga. Lena arbetar med yoga och träning på heltid och brinner för att alla ska kunna vara med och göra det som går. Det är viktigt för Lena att du på hennes klasser känner dig välkommen precis i den form/kropp och det humör du har. Hon vill att du ska lämna yogan mjukare, lugnare, gladare och kanske med lite ömma muskler!

Jessica Huss – Jessica är yogalärare, coach och meditationsguide. Hon har undervisat yoga och meditation i snart 20 år, och brinner för att hjälpa människor att landa i kroppen och i ögonblicket. Hon har en god förmåga att beskriva yogapositionerna så att de blir ”dina egna”, och har ett stort fokus på andetaget.

Manuela Nilsson – Manuela har varit intresserad av mindfulness och andlighet sedan länge, och hon hämtar sin kraft från naturen och skogen. Hon tror mycket på naturens läkande kraft, och att vi alla mår bättre både fysiskt och psykiskt av att spendera tid i skogen.

Victoria Levén – B O H O R E T R E A T Spirituella hem grundades 2020 med en varm vilja att osa harmoniskt lugn och inspirerande energi i vacker omfamning- för dig att landa och läka genom avkopplande och kraftfulla healingbehandlingar. Finna ro, värme och lära genom våra gruppsessioner eller inspireras av vackra föremål och naturens skatter som påminner dig om det vackra medvetna varandet i vardagen. Vi tror på vikten av balans. Att allt är energi genom ett inre som yttre hem.

 

Pop-up store

Under helgen kan du ta del av Bohoreretreat webbutiks sortiment i närbild där du möter naturliga kristaller, livsstilsprodukter, inspirerande orakelkort, naturlig hudvård, örter och handgjorda kraftsmycken. Andas in doften av lavendelns lugn och känn känslan av varm inspirerande energi redo för dig att hämta hem.

Läs mer: www.bohoretreat.se
Instagram: @bohoretreat.se eller @vl_healing

Må-bra-weekend Yoga special med övernattning

  •  Alla Yogapass lördag och söndag
  •  Entré Skärgårdsspa
  •  Incheckning kl. 15.00
  •  Trerättersmiddag med start kl. 20.30
  •  Frukost
  •  Utcheckning kl. 12.30
Boka Yoga-special med övernattning

Kontaktinformation

Schema

Lördag
10:30 - 11:30
Sound Healing
Instruktör: Victoria Levén
11:45 - 12:45
Mana Yoga - medicinsk yoga
Instruktör: Annika Lindholm
12:45 - 14:00
Lunch
Bokas separat för den som önskar
12:45 - 14:00
Egentid
Tillgång till Skärgårdsspa
13:30 - 14:00
Sinnesrovandring
Instruktör: Manuela Nilsson
14:15 - 15:15
Pranayama / Yoga med fokus på andning
Instruktör: Jessica Huss
15:00 -
Incheckning
15:45 - 16:45
Hatha Yoga
Instruktör: Jessica Huss
16:45 - 23:00
Egentid och middag
Middag enligt bokad tid och tillgång till Skärgårdsspa
Söndag
06:00 -
Spa öppnar
Egentid
07:00 - 10:30
Frukost
08:30 - 09:30
Morgonyoga - Rise and shine
Instruktör: Lena Hedlund
10:30 - 11:30
Mana yoga - Medicinsk yoga
Instruktör: Annika Lindholm
11:45 - 12:30
Vinyasa Flow Yoga
Instruktör: Lena Hedlund
12:30 -
Utcheckning

Plats

Djurönäset Seregårdsvägen 1