Fotoutställning med Lena Nilsson — Djurönäset

Evenemangsinformation

Datum

1 december 2021 - 31 januari 2022

Tid

13:00 - 17:00

Fotokonstnär Lena Nilsson – utställning

Konstutställning på Djurönäset. Vi välkomnar fotokonstnär Lena Nilsson visar sin konst hos oss  13 november – 31 januari. Om det är en tavla som du gärna vill ha hemma hos dig, finns de även till försäljning.

”En genuin personlig känsla sitter i hennes ögon. Ögon som arbetar fram fotografier som ger betraktaren en upplevelse utöver det vanliga. Det är kärlek och nyfikenhet som gör bilden. Lenas fotokonst tar dig med in i en poetisk värld, där verklighet och fantasi går hand i hand. Ge dig ut på en alldeles egen resa där tankarna får vingar.” //Johan Thunberg, konstnär

Lena Nilsson är utbildad i foto vid Valands högskola för design och konst samt Luleå tekniska universitet. Hon har även läst retorik vid Stockholms universitet och Södertörns högskola och har ett intresse kring bildretorik och önskan att varje bild skall berätta en historia. Lena har sitt ursprung bland Bohusläns klippor på västkusten, men är numera bosatt på Värmdö och spenderar även gärna tid i stugan i Härjedalen. Hon älskar att resa över hela världen och upptäcka nytt.

Lena om sin fotokonst

”Foto är en passion som funnits i många år och att kombinera den med andra konstnärliga uttryck gör mig lycklig. Jag älskar att ge min fotokonst en twist, en tanke, ett uttryck, en färg, en fläck, ett extra avtryck och att berätta en historia. Helt enkelt något som lämnar något att tänka på, som en egen värld. Ibland kör jag på lite mer och ibland är det väldigt subtilt, det intuitiva, får helt styra. Sedan får betraktaren ta det vidare till sin egen upplevelse. Jag vill att du skall sugas in i just den tavlans värld. Det här med konst är ju så subjektivt, finns inget rätt eller fel i vare sig uttryck eller känsla. Det kan kännas väldigt tillåtande.”

 

Fotografierna som du ser på denna sida är beskurna.