Fotoutställning med Gunnel Bratt — Djurönäset

Evenemangsinformation

Datum

22 maj 2022 - 30 juni 2022

Tid

-

Värmdöfotografen Gunnel Bratt

Nu hänger utvalda foton från vårt härliga närområde av fotografen Gunnel Bratt. Motiv som Djuröbron, djurlivet och skärgården kan ses på fotografierna. Konstutställning på Djurönäset. Om det är en tavla som du gärna vill ha hemma hos dig, finns de även till försäljning. Fotografierna hänger vid Matsalen hos oss på Djurönäset.

Värmdöfotografen Gunnel Bratt berättar om sig själv

Min fotoresa startade 1963 när jag var nyfödd – pappa var arméfotograf (Lasse Sjögren) och ville lära mig allt! Jag är nästan född i ett mörkrum och har spenderat många timmar på Arméstabens bilddetalj på Östermalmsgatan 87 i pappas labb. Det finns inte något regemente, FBU-kursgård eller övningsfält jag inte varit på. Det finns inga arméfordon – för land- eller luft jag inte åkt.

Pappa lärde mig verkligen ALLT om fotografering under mina första 15 år…det fanns bara ett litet problem…jag var inte intresserad…!

När han blev världsmästare i militär svartvit-fotografering på Versailles slott i Paris 1973 blev jag mycket stolt men helt ärligt…vem bryr sig om ISO-tal, bländare och slutartider?

År 2013 fyllde jag 50 år och fick en Nikon systemkamera av min make och här börjar min egen fotoresa. Med stor sorg i hjärtat hade min pappa dött några år tidigare och jag hade ingen att fråga om allt det han försökt att lära mig. Ganska ironiskt, men jag har ju ändå minst 15 års utbildning av en världsmästare…

Idag fotar jag allt utom människor. Motivet får gärna röra sig snabbt, vara gulligt eller extremt litet 😊.

//Gunnel

Fotografierna som du ser på denna sida är beskurna.