• Artister i Sjöboden sommaren 2019

Sommarens artister i Sjöboden 2019!

För mer information om Sjöboden och bordsbokning, klicka här!

Tips! kombinera ditt besök i Sjöboden med en övernattning hos oss med härlig frukostbuffé OCH entré till SPA. Pris från 695 kr/person under sommaren.

OBS! Förutom artister på Sjöbodens brygga har vi flera konserter med bl.a Bo Kaspers Orkester, Carola, Sven Ingvars, Skärgårdsfestivalen,  80-talsparty samt flera After Sail, Dansbandsfredagar m.m. se vilka som spelar när i vårt stora kalendarium här!

20 juni Säsongspremiär på Sjöboden! Robert Hoffman med vänner.
Robert Hoffman, med komp av Mats Tärnfors på keyboard och Mats Nilsson på bas, förgyller Sjöboden
I år igen med härlig musik och skön sommarstämning tillsammans med grymma gäster.
21 juni midsommar-i-stockholmsskargard Midsommarafton – extrainsatt spelning med Hoffmans trio
21:30 spelar Robert Hoffman, Mats Tärnfors och Mats Nilsson skön livemusik under midsommarkvällen. Redan 17.30 kan man faktiskt även lyssna till dem uppe i Loungebaren på hotellet.
25 juni DE söderVISA – världens bästa Cornelisband
Cornelis Vreeswijk sa en gång – ”Ta det inte för allvarligt, var avspänd. Sätt dig med gitarren i knät och försök komma underfund med hur rytmen är i den visan som du just u vill sjunga. Sätt igång
och sjung, det finns ju ackord man kan använda sig av, men står det si och du vill sjunga så, är
inte jag den som lägger hinder i vägen”
. DE söderVISA har tagit Cornelis på orden och gör helt enkelt sin egen grej av mästarens material. Under en konsert bjuder DE söderVISA på såväl smekande visor och skitig blues som blodtörstig samba. Alltså, ungefär detsamma som en lyckad utekväll kan erbjuda
27 juni Avec_Sjöboden_2019 Gruppen Avec, (Robert Wells kör)
En AVEC när den är som bäst! Avec, Sånggruppen som med sitt alldeles speciella sound och härliga energi gjort succé i ”Allsång på Skansen” och turnerat runt hela Sverige. De har även sålt guld med sin julskiva tillsammans med Robert Wells och gett ut det kritikerrosade albumet ”Avec”. Jazz á la Nat King Cole på sitt eget vis, smakfulla arrangemang och en sångglädje utöver det vanliga. Maria Wells, Lili Öst, Christina Nordstrand, Pernilla Cowan, Gunilla Lundblad, Hanna Wanngård och Lena Nilsson hälsar er varmt välkomna till en skön kväll på Sjöboden där hela bryggan kommer gunga!
29 juni Moncho-tropical-party-i-sjoboden Tropical Party med Moncho och DJ Monserrat

lördag 29 juni blir det tropical party i Sjöboden 22.00 – 01.00. Dj Monserrat ser till att få till helt rätt stämning och det blir även livemusik med Moncho, känd från bl a Melodifestivalen 2018 med låten Cuba libre. Tropical Party är en del av zumbaweekend som du kan läsa mer om här.

2 juli Allsångskväll m Lena Nilsson, Eileen komp. Carina Nilsson.
Favorit i repris. Allsång med Lena, Eileen & Carina Sången klingade hög vid vår allsångskväll på
Sjöboden förra sommaren, så självklart kör vi även i år. Välkomna till en alldeles underbar kväll där ingen kommer sitta tyst. Svenskt & utländskt, gammalt & nytt, smäktande ballader och fullt hålligång. Denna
kväll finns det något för alla.
Lena Nilsson och Eileen H Lind bildar tillsammans gruppen Show Sisters och med sin värme, glädje, humor och fantastiska sångröster lämnar denna duo ingen oberörd. Carin E Nilsson är en av Sveriges mest meriterade pianister som kompat större delen av Sveriges artistelit och hon har varit kapellmästare för ett flertal större produktioner på landets scener. 
4 juli Hoffmans trio med Gladys del Pilar
Robert Hoffman, med komp av Mats Tärnfors på keyboard och Mats Nilsson på bas, förgyller Sjöboden
i år igen med härlig musik och skön sommarstämning tillsammans med en av Sveriges i särklass största röster inom gospel/rock genren, med en 25 årig fantastisk och händelserik karriär bakom sig. Gladys är en av artisterna i Afro-Dite, har varit körledarna i Körslaget, medverkat i flera musikaler och i melodifestivalen.
9 juli   Patrik Isaksson med band
Kom och njut av en av Sveriges bästa sångare och låtskrivare!
Senaste singel ”Alla kan göra nå´t” skrevs med Mauro Scocco och framfördes tillsammans med flera andra artister för att samla in pengar till flyktingskatastrofen.
Patrik kommer såklart framföra andra stora hitlåtar såsom ”Hos dig är jag underbar”, ”Du får göra som du vill” och ”Håll mitt hjärta hårt”. Kom och njut av mat o dryck, skärgård och härlig livemusik. Läs mer om Patrik här.
11 juli Rongedal-als Bröderna Rongedal
Sveriges mest musikaliska duo gör ingen missnöjd. Efter det stora genombrottet i Melodifestivalen med låten ”Just a minute” har Rongedal släppt två album och turnerat sig genom Sveriges avlånga land.
Rongedal har även synts i andra populära TV-program såsom ”Sommarkrysset”, ”Doobidoo”,
”Körslaget”, ”Bingolotto”, ”Go´kväll” och galor som ”Världens Barn”, ”Eldsjälsgalan”, ”Uppesittarkväll”, ”Nationaldags- /Nyårs-firande” från Skansen m m.
En kväll med Rongedal innebär att publiken får se och höra på musikalitet i dess bästa form varvat med värme och humor. Läs mer om Rongedal här
16 juli Jan Johansen med musiker
Jan Johansen inledde sin karriär i coverbandet Off Duty. Tack vare ”Se På Mej” kom det stora genombrottet 1995. Det blev som bekant seger i Melodifestivalen och en tredjeplats i Eurovision Song Contest. Sedan dess har Jan Johansen deltagit ytterligare tre gånger i Melodifestivalen och hunnit medverka i musikaler, hyllningsturnéer till ABBA, Cornelis Vreeswijk och Ted Gärdestad.
18 juli Tore Norum och Hoffmans trio
Tone Norum fick i mitten av 80-talet ett sagolikt genombrott med superhitsen ”Can’t You Stay” och ”Stranded”, båda skrivna av Europe-sångaren Joey Tempest. Framgångarna fortsatte med megahiten ”Allt som jag känner”, som Tone sjöng i duett med Tommy Nilsson. När man ser och hör Tone Norum idag är det lätt att tro att tiden har stått still – både Tone och hennes hits har klarat tidens tand extremt bra, och Tone är fortfarande lika älskad av publiken och lyfter vilken spelning som helst till oanade höjder.
23 juli Blue Trinity
Blue Trinity är en trio bestående av: Micke Näslund, sång och gitarr. Bobbo Andersson, gitarr och kör. Lennart ”Bingo” Törnqvist, slagverk och kör. Dessa tre musikanter har en diger meritlista och har under åren jobbat och jobbar med många av musiksveriges tyngsta namn. Nu har de slagit sig samman under namnet Blue Trinity och levererar musik i genres som blues, pop, rock, country, gospels mm. Ulf Sandström som åker jorden runt med sitt Jump 4 Joy säger: ”Blue Trinity — supermusiker, fantastisk närvaro och sång, trevligt mellansnack — full pott — upplev detta!” Trion har jämförts med det canadensiska bandet Tragically Hip och den finstämda Eva Cassidy.
25 juli Erik Linder Trio
Den glädjespridande trion, bestående av Erik Linder, Fredric Wide och Ludvig Jerner, bjuder på ett pärlband av musik som väcker känslor, igenkänning och partystämning. Med högklassig musikalitet och glimt i ögonen spelar och sjunger trion allt från klassiska favoriter av Sinatra, Elvis, Ted Gärdestad m.fl. till låtar av Lady Gaga, Coldplay, Ed Sheeran m.fl.
30 juli louise-palmstierna-i-sjoboden
Louise-plamstierna-i-sjoboden-
Louise Palmstierna med vänner
”Hon är en skatt som glimrar och berör”…sa någon efter en kväll nära Louise ton. Nu återvänder hon till Sjöboden med ett smyckeskrin fyllt av juveler från jazzens gyllene era och soulpärlor från guldåldern på 60-talet fram till idag. Med sig har hon några av de svängigaste musikerna som står att finna och vem vet, kanske dyker det upp gäster som förra året.
Välkomna till en själfull kväll på bryggan!
Louise Palmstierna – sång, Jonas André – bas, Jonas Pomo – keys, Felipe Robles – gitarr, Håkan Englund – precussion 
 1 aug Micke Rickfors med band
Mikael Rickfors är ett legendariskt namn inom svensk pop/rock. Inte bara för hans roll som sångare i The Hollies på sjuttiotalet, eller hans klassiska åttiotals hymn ”Vingar för Pengarna”, utan som en av landets bästa rocksångare någonsin. Grovt med ett otroligt tonomfång, Mikaels röst har blivit jämförd med de bästa.
6 aug jamie-mayer-pa-djuronaset-sjoboden Jamie Meyer med band

Jamie Meyer har gjort sig ett namn i USA då han spelat på NBC ett flertal gånger och senaste skivan är producerad i Nashville av musiker från Garth Brooks! Videon till Låten ”Nothin’ On You” är regisserad av Patric Ullaeus också från Göteborg, och har
legat 12 veckor i sträck på Video Top Listan på ”Taste Of Counry” i Nashville

 

8 aug Ricardo Ausin med band
Tänk dig en blandning mellan galen Stand Up och underbar musik – så har du Ricardo Ausin. Denna kväll kommer Ricardo med band att få Sjöboden att gunga med skratt och sång. Ett minne för livet.
12 aug patrik_isaksson_1200 Patrik Isaksson med band
Kom och njut av en av Sveriges bästa sångare och låtskrivare!
Senaste singel ”Alla kan göra nå´t” skrevs med Mauro Scocco och framfördes tillsammans med flera andra artister för att samla in pengar till flyktingskatastrofen.
Patrik kommer såklart framföra andra stora hitlåtar såsom ”Hos dig är jag underbar”, ”Du får göra som du vill” och ”Håll mitt hjärta hårt”. Kom och njut av mat o dryck, skärgård och härlig livemusik. Läs mer om Patrik här.
13 aug Hoffmans trio gäst Monica Silverstrand
Efter åtta musikaler och tre melodifestivalbidrag, solist i flera storband, Wizex samt körande bakom många av Sveriges största artister under många år är ingen musikstil främmande för henne. Monica Silverstrand är tillbaka på Sjöboden för femte året i sträck. Med sin breda repertoar av gammalt och nytt, svenskt och engelskt, pop, soul och visor blir alla musikaliska smaker tillgodosedda. Boka i god tid!
15 aug Evelina Olsén-sjoboden-brygga Evelina Olsén med band
Evelina är ett känt namn i musiksverige och har varit verksam sångerska de senaste 20 åren. Vi har sett henne backa upp många av Sveriges största artister, gjort stora turnéer, Tv- och radiojobb och körat flera år i Melodifestivalen. Evelina är ett riktigt energiknippe, och med sin charm och explosivitet fångar hon den mest kräsna publiken. Succésingeln ”Kärleken är vi” blev 2016 års officiella låt för Stockholm Pride med text skriven av Camilla Läckberg. Evelina har gjort succé med låten på festivaler, på Tv i program som Sommar krysset och Nyhetsmorgon och låten spelas även flitigt på radio. Nu kommer Evelina till Djurönäset på hemmaplan och tolkar sina absoluta favoritlåtar. Det blir musikaliskt, intimt och medryckande.
18 aug Säsongsavslutning! Bartömning.
Som alltid brukar det bli en härlig blandning av artister och härlig stämning.