• Artister i Sjöboden sommaren 2018

Sommarens artister i Sjöboden!

För mer information om Sjöboden, klicka här!

Tips! kombinera ditt i Sjöboden med en övernattning hos oss med härlig frukostbuffé. Pris från 595 kr/person under sommaren.

21 juni Säsongspremiär på Sjöboden! Robert Hoffman med vänner.
Robert Hoffman, med komp av Mats Tärnfors på keyboard och Mats Nilsson på bas, förgyller Sjöboden
i år igen med härlig musik och skön sommarstämning tillsammans med grymma gäster
.
26 juni DE söderVISA – världens bästa Cornelisband
Cornelis Vreeswijk sa en gång – ”Ta det inte för allvarligt, var avspänd. Sätt dig med gitarren i knät och försök komma underfund med hur rytmen är i den visan som du just u vill sjunga. Sätt igång
och sjung, det finns ju ackord man kan använda sig av, men står det si och du vill sjunga så, är
inte jag den som lägger hinder i vägen”
. DE söderVISA har tagit Cornelis på orden och gör helt enkelt sin egen grej av mästarens material. Under en konsert bjuder DE söderVISA på såväl smekande visor och skitig blues som blodtörstig samba. Alltså, ungefär detsamma som en lyckad utekväll kan erbjuda
28 juni Evelina Olsen med Värmdövänner
Värmdöbon Evelina har turnerat land och rike runt i över 15 år och är ett känt namn inom svenska musikkretsar. Nu kommer hon till Sjöboden på hemmaplan och kör sina favoritlåtar tillsammans med pianisten Viktor Olsén. Vi har sett Evelina backa upp många av Sveriges största artister både på skivor och livescener, och hon har också gjort många stora turnéer, Tv och radiojobb, körat flera år i Melodifestivalen och jobbar även som låtskrivare. 2016 var Evelina aktuell som Årets Officiella
Stockholm- Pride artist med låten ”Kärleken är vi” med text av Camilla Läckberg. Evelina är just nu aktuell
i dansmusikalen ” Dansa samba med mig” samt att hon ska till Lissabon för att backa upp Benjamin Ingrosso i Eurovision song contest. 
3 juli Allsångskväll m Lena Nilsson, Eileen komp. Carina Nilsson.
Favorit i repris. Allsång med Lena, Eileen & Carina Sången klingade hög vid vår allsångskväll på
Sjöboden förra sommaren, så självklart kör vi även i år. Välkomna till en alldeles underbar kväll där ingen kommer sitta tyst. Svenskt & utländskt, gammalt & nytt, smäktande ballader och fullt hålligång. Denna
kväll finns det något för alla.
Lena Nilsson och Eileen H Lind bildar tillsammans gruppen Show Sisters och med sin värme, glädje, humor och fantastiska sångröster lämnar denna duo ingen oberörd. Carin E Nilsson är en av Sveriges mest meriterade pianister som kompat större delen av Sveriges artistelit och hon har varit kapellmästare för ett flertal större produktioner på landets scener. 
5 juli Rongedal-als Bröderna Rongedal
Sveriges mest musikaliska duo gör ingen missnöjd. Efter genombrottet i ”Så ska det låta” och ”Melodifestivalen” har Rongedal släppt två album och turnerat sig genom Sveriges avlånga land.
Rongedal har även synts i andra populära TV-program såsom ”Sommarkrysset”, ”Doobidoo”,
”Körslaget”, ”Bingolotto”, ”Go´kväll” och galor som ”Världens Barn”, ”Eldsjälsgalan”, ”Uppesittarkväll”, ”Nationaldags- /Nyårs-firande” från Skansen m m.
En kväll med Rongedal innebär att publiken får se och höra på musikalitet i dess bästa form varvat med värme och humor.
10 juli   Blue Trinity
Blue Trinity är en trio bestående av: Micke Näslund, sång och gitarr. Bobbo Andersson, gitarr och kör. Lennart ”Bingo” Törnqvist, slagverk och kör. Dessa tre musikanter har en diger meritlista och har under åren jobbat och jobbar med många av musiksveriges tyngsta namn. Nu har de slagit sig samman under namnet Blue Trinity och levererar musik i genres som blues, pop, rock, country, gospels mm. Ulf Sandström som åker jorden runt med sitt Jump 4 Joy säger: ”Blue Trinity — supermusiker, fantastisk närvaro och sång, trevligt mellansnack — full pott — upplev detta!” Trion har jämförts med det canadensiska bandet Tragically Hip och den finstämda Eva Cassidy.
12 juli Hoffmans trio
Robert Hoffman, med komp av Mats Tärnfors på keyboard och Mats Nilsson på bas, förgyller Sjöboden
i år igen med härlig musik och skön sommarstämning tillsammans med grymma gäster.
NYHET! Gästartist denna kväll blir André Zuniga!

17 juli Jan Johansen med musiker

Jan Johansen inledde sin karriär i coverbandet Off Duty. Tack vare ”Se På Mej” kom det stora genombrottet 1995. Det blev som bekant seger i Melodifestivalen och en tredjeplats i Eurovision Song Contest. Sedan dess har Jan Johansen deltagit ytterligare tre gånger i Melodifestivalen och hunnit medverka i musikaler, hyllningsturnéer till ABBA, Cornelis Vreeswijk och Ted Gärdestad.

19 juli Hoffmans trio, gäst Gladys del Pilar
En av Sveriges i särklass största röster inom gospel/rock genren, med en 25årig fantastisk och händelserik karriär bakom sig. Gladys är en av artisterna i Afro-Dite, har varit körledarna i Körslaget, medverkat i flera musikaler och i melodifestivalen.
24 juli ricardo Ricardo Ausin med vänner
Tänk dig en blandning mellan galen Stand Up och underbar musik – så har du Ricardo Ausin. I kväll kommer Ricardo med band att få Sjöboden att gunga med skratt och sång. Ett minne för livet, på gott
och lite ont!
26 juli Jamie Meyer trio

Jamie Meyer har gjort sig ett namn i USA då han spelat på NBC ett flertal gånger och senaste skivan är producerad i Nashville av musiker från Garth Brooks!

Videon till Låten ”Nothin’ On You” är regisserad av Patric Ullaeus också från Göteborg, och har
legat 12 veckor i sträck på Video Top Listan på ”Taste Of Counry” i Nashville

 

31 juli Andreas Aleman & Louise Palmstierna
Louise Palmstierna & Andreas Aleman
En själfull kväll väntar i Sjöboden! Det är bland soulens pärlor som dessa två röster trivs som bäst. Pärlor från guldåldern på 60-talet fram till det vi hör spelas idag. Andreas är nyligen hemkommen från USA och releasen av sitt fjärde album ”From within”.
Louise – ”Hon är en skatt som glimrar och berör” sa en besökare efter en av Louise konserter. En oväntat stor röst med värme och innerlighet. Hennes fascination för att väva samman musik med mellansnack om livets utmaningar och glädjeämnen har funnit sin plats i flera ”konsertprat” varav Timglas har varit en del av Stockholms Jazzfestival.  http://www.louisepalmstierna.se
Andreas – ”Han har Sveriges bästa röst, bättre än Björn Skifs” skrev Dan Backman i SVD efter att ha varit på releasen av julskivan Home for Christmas på Fasching i december 2014. Med rötter i gospel, funk och soul såväl som pianist som sångare blir gåshuden närmast permanent efter en kväll i hans sällskap. http://www.andreasaleman.com
2 aug Hoffmans trio gäst Monica Silverstrand
Efter åtta musikaler och tre melodifestivalbidrag, solist i flera storband, Wizex samt körande bakom många av Sveriges största artister under många år är ingen musikstil främmande för henne.Monica Silverstrand är tillbaka på Sjöboden för femte året i sträck. Med sin breda repertoar av gammalt och nytt, svenskt och engelskt, pop, soul och visor blir alla musikaliska smaker tillgodosedda. Boka i god tid!
7 aug Gruppen Avec, (Robert Wells kör)
En AVEC när den är som bäst!Avec, Sånggruppen som med sitt alldeles speciella sound och härliga energi gjort succé i ”Allsång på Skansen” och turnerat runt hela Sverige. De har även sålt guld med sin julskiva tillsammans
med Robert Wells och gett ut det kritikerrosade albumet ”Avec”.
Jazz á la Nat King Cole på sitt eget vis, smakfulla arrangemang och en sångglädje utöver det vanliga. Maria Wells, Lili Öst, Christina Nordstrand, Pernilla Cowan, Gunilla Lundblad, Hanna Wanngård och Lena Nilsson hälsar er varmt välkomna till en skön kväll på Sjöboden där hela bryggan kommer gunga!
9 aug patrik_isaksson_1200 Patrik Isaksson med band
Patrik är mer aktuell än någonsin, ikväll i Sjöboden med några av sina egna underbara hits. Från
senaste singel ”Alla kan göra nå´t”, och andra fina låtar som ”Hos dig är jag underbar”, ”Du får göra
som du vill” och ”Håll mitt hjärta hårt” är det möjligt att du får njuta av.  Läs mer om Patrik här
19 aug Säsongsavslutning! Robert Hoffman med vänner
Robert Hoffman, med komp av Mats Tärnfors på keyboard och Mats Nilsson på bas, förgyller Sjöboden
i år igen med härlig musik och skön sommarstämning tillsammans med grymma gäster.