fbpx
  • ALS-Galan 2018

ALS-Galan 2 – 3 juni

Lördag 2 juni arrangeras en stödgala för ALS-forskning på Djurönäset. De insamlade medlen samt biljettintäkten på 595 kr går oavkortat till ett nytt kliniskt behandlingscentrum på Karolinska Sjukhuset Huddinge och anhörigstöd.
Galan arrangeras av Djurönäset och Susie Päivärinta i samarbete med Neuroförbundet och uppropet Stoppa ALS.

Galan leds av Suzanne Axell från Fråga Doktorn. Ett härligt gäng artister, såsom Bröderna Rongedal, Lili & Susie, Tone Norum, Suzzie Tapper, Richard Herrey, Robert Hoffman och Gladys del Pilar kompas av ett av Sveriges bästa liveband, The Playboys. Några av Sveriges ledande forskare och läkare kring ALS kommer att vara på plats samt inspirerande hälsoteam.

Hela helgen den 2-3 juni kan du njuta av Djurönäsets faciliteter som sköna behandlingar, trevligt mingel samt äta en god middag och toppa med en Gala fylld av kärlek, hopp och glädje.

I paketet ingår

Pris från 1 995 kr/person. Boka här.

Handikappvänliga rum

Djurönäset har ett fåtal handikappvänliga rum att boka. Dessa rum har 72 – 76 cm breda dörrar, nedfällbar duschstol samt handtag på väggen. Det finns även en handikapp-WC i det allmänna utrymmet utanför
Dessa rum bokas inte online utan direkt med oss. Sänd e-post till: info@djuronaset.com med er förfrågan så återkommer vi så fort vi kan.

Rullstolsplatser

Vi har till en början lagt upp 10 rullstolsplatser, men vi utökar dessa vid behov.

Boka gala med eller utan middag på Ticketmaster.

Alla biljetterintäkter, på 595 KR, kommer oavkortat gå till ett nytt kliniskt behandlingscentrum på Karolinska Sjukhuset Huddinge och anhörigstöd.

Skänk en egen gåva här eller sänd Swish till 90 100 75 – skriv: ALS-galan

Om ALS

ALS (Amyotrofisk lateral skleros) är ett gemensamt namn för en grupp motor­neuron­sjukdomar. Gemensamt för alla ALS-sjukdomar är att de nervceller som styr muskelcellerna dör, och de muskler som inte längre får impulser från nervsystemet förtvinar. En person som tidigare varit tillsynes helt frisk blir på kort tid förlamad, först i en kroppsdel och till slut i mer eller mindre hela kroppen. Det finns ännu ingen behandling som botar sjukdomen. I Sverige får 220-250 personer diagnosen ALS varje år, och det finns uppskattningsvis 750-850 personer som har sjukdomen. De flesta som får ALS insjuknar mellan 45 och 75 års ålder. Personer med de allvarligaste formerna av ALS lever i genomsnitt två-tre år efter att de insjuknat. 

Hos 10-15% av ALS patienterna finns det genetiska mutationer som tros vara en förklaring till sjukdomen, men hos de allra flesta är orsaken helt okänd.

Källa: Socialstyrelsen