• Julklappsinsamling

Julklappsinsamling i samarbete med Stockholms Stadsmission!

Vi önskar att alla barn kunde se fram emot en magisk jul med tomte, glittrande gran och paket. Tyvärr ser inte verkligheten ut så för alla. I samarbete med Stockholms Stadsmission samlar vi därför in julklappar till barn som annars helt kanske blir utan. Vill du bidra med en julklapp till ett barn eller en ungdom som har det svårt? I så fall är du varmt välkommen till oss med din julklapp fram till den 17 december.

Barn och ungdomar som lever i utsatthet har tyvärr sällan möjlighet att få det de önskar sig. Här är några exempel på vad som kan finnas på deras önskelista.

  • Pussel och andra pysselsaker
  • En bok
  • Ett gosedjur
  • Mysiga strumpor
  • En fin penna eller ett block

Om du inte kommer på något att ge så är ju presentkort alltid uppskattat. Från de vanligaste kläd- eller sportaffärerna. Biobiljett/-er eller SL-kort med en liten summa tankad som räcker till en resa eller två.

Varför inte begagnat?

Under några år gick det att bidra med begagnade saker som julklappar. Men tyvärr upptäcktes att det finns en del som skänker både trasigt och/eller smutsiga saker. De barn och unga som får stöd har sällan möjlighet att köpa något nytt. Nya saker behöver inte innebära dyra saker utan alla klappar är uppskattade.

När du slår in paketet tänk på att du märker det så att vi vet vad det innehåller, på så vis behöver vi inte tjuvöppna paketen. Dessutom kan Källan i Fisksätra se till att det blir så rättvist som möjligt i syskonskaror. Skriv gärna också från vem det är som önskar en god jul. Exempel: Disneypussel 24 bitar. God Jul önskar Lisa. Innan klappen delas ut sätts en julklappsdekal över innehållsmärkningen.

För dig som hellre swishar din julgåva:

Swish-nummer 9003518.
Märk med Djurönäset
Vi samarbetar med Stadsmissionens och deras arbete för och med barn och unga. De insamlade paketen går till Källan i Fisksätra.

Stort tack för ditt bidrag!Julklappsinsamling på Djurönäset, Stockholms skärgård.