Gruppaktivitet

Pris: Boka på www.upplevelsepresent.se. Pris från 995:-/pers.
Max antal pers: 3-4 personer per nedstigning.
Kontakta oss för mer info Se andra aktiviteter

Ubåtsäventyr

Följ med på Sveriges häftigaste äventyr under vattnet i en miniubåt. Tillsammans med din kapten får du upptäcka en magisk värld under havsytan som ytterst få har fått uppleva. Se reportage från TV4 här.

Turen börjar med en säkerhetsgenomgång på bryggan tillsammans med en introduktion av ubåten och chans att få svar på alla frågor innan vi kliver ner i ubåten.

När vi tagit plats glider vi ut med den tysta eldriften och väljer dykplats. Efter tillstånd erhållits påbörjas färden ner mot äventyret. Här öppnar sig en helt ny värld där vi hör motorerna från fartyg långt bort, ser fiskar simma förbi och upptäcker havsbottens geografi och kanske några vrak via fönstret i fören och på sidorna. Känslan till berättelsen En Världsomsegling Under Havet med Jules Verne är inte långt bort.

Via en display syns djup, fart, kurs samt utsikten från tornet. För de som är intresserade berättar också kapten om hur en ubåt fungerar och vad alla reglage används till. Turen anpassas efter deltagarna och vi gör det som känns roligt för tillfället. Med en ubåt är möjligheterna många. Varför inte en ”crash dive” eller en ”emergency surface” där vi skjuter igenom vattenytan med full fart?

När vi är nöjda blåser vi barlasttankarna en sista gång och njuter av bubblornas lek genom vattnet. Kanske lockar vi till oss några fiskar som också vill vara med och leka på vägen upp. Väl på bryggan kommer du med förtjusning att tänka tillbaka på den närmast utomjordiska upplevelsen under havsytan.

Efter dykningen bjuder vi på förfriskningar samt utfärdar ett bevis till ubåtsresenärerna ombord.

Eftersom ubåten har tryckkabin utsätts kroppen inte för några påfrestningar som vid exempelvis dykning. Aktiviteten är därför säker för dem som normalt är oroliga för att dyka eller flyga.

Följ med under ytan

Följande ingår i upplevelsen äventyr med ubåt:

  • Genomgång innan dykning
  • Dyktid: 15 minuter
  • Lån av säkerhetsutrustning
  • Förfriskning efter ubåtsturen
  • Diplom

Plats: Djurönäset – nås enkelt med SL-buss 433/434 direkt från Slussen.
Säsong: 1 juli till november
Tidsåtgång: Cirka en timme