• Winemakers Dinner & Weekend- med SPA och bad i skärgården

 • Winemakers Dinner & Weekend- med SPA och bad i skärgården

 • Winemakers Dinner & Weekend- med SPA och bad i skärgården

 • Winemakers Dinner & Weekend- med SPA och bad i skärgården

Winemakers Dinner & Weekend.

Lördagen den 11 maj bjuder Djurönäset och Vingården Terreno in till en weekend och/eller middag samt föreläsning med smakprov.

Under en vårhelg i maj kan du njuta av underbara smaker från Toscana här hos oss på Djurönäset. Då gästas vi nämligen av Mats Ruhne från den prisbelönta vingården Terreno i Toscana. Under lördagskvällen håller Mats en föreläsning om Chianti Classico och Terreno där du får mer djupgående kunskaper om området, vingården och dess viner samt får smaka av Terrenos Super Tuscan. Vi serverar sedan en trerättersmiddag med väl avvägda smaker för att passa vinerna och temat för kvällen.

Välj mellan en full helg med föreläsning, spa och middag, 11-12 maj, eller boka endast föreläsning och tillhörande trerättersmiddag på lördagen den 11 maj.

Winemakers-paket med vinprovning, middag, övernattning och skärgårds-SPA

Njut hela helgen av närheten till hav och natur i Stockholms skärgård. I Winemakers-paketet ingår Entré till skärgårds-SPA där du kan sjunka ner i vår 37-grader varma utomhuskälla och njuta av värmen medan du ser ut över den vackra skärgården. Du kan även välja mellan tre olika bastur och simma i vår 25-meters stora inomhuspool. Utanför har vi dessutom härliga promenadstråk, utomhus-gym och underbar skärgårdsmiljö.

Från 1 745 kr per person ingår

  • Föreläsning med Mats Ruhne från vingården Terreno
  • Trerätters middag
  • Entré till Skärgårds-SPA med ny varm utomhuskälla, lyxigt bastulandskap med 25 m pool, relax och gym
  • Övernattning
  • Vår stora frukostbuffé med underbar utsikt över havetLägg sedan gärna till ett utvalt vinpaket från Terreno för 395 kr (4 olika viner) som passar middagen. Detta gör du i onlinebokningen efter att du valt rumstyp m.m.

Boka Winemakers Weekend

Winemakers Dinner -Vinprovning och middag utan övernattning

Är du sugen på föreläsning om Terreno och Toscana samt middag men har inte möjlighet att sova över? Inga problem! Det går självklart bra att boka vinprovning och middag utan övernattning. Priset är då 990 kr per person för middag, provning och utvalt vinpaket. Klicka på länken nedan, välj sedan 11 maj i kalendern och boka.

Boka Winemakers Dinner  OBS! Följ länken och välj 11 maj i kalendern för att få upp Winemakers Dinner.

Lär känna Vingården Terreno – Mats på Terreno berättar om gårdens historia

Ett stenbord i  Toscana. Det var just där vår vinresa började, vid ett stenbord i Toscana. Det var en vårdag 1988 som vi kom till Terreno för att börja det som från den dagen skulle bli vårt liv. Den romantiska drömmen om en vingård i Italien förvandlades snart till valkiga nävar och jord under naglarna, men samtidigt slog vår kärlek till vinet som vi skapade rot. Terreno stal våra hjärtan och ända sedan dess har vi följt vinet från den spirande rankan till den färdiga flaskan. Hela tiden med hantverket i fokus och där varje flaska bär med sig en bit av oss.
Snart förstod vi att det fanns så mycket mer att utforska än bara den Chianti Classico som trakten traditionellt har framställt. Med nyfikenheten kliande i fingrarna har vi tagit oss från enbart tradition till innovation. Prisbelönta viner och många utmärkelser har bekräftat att vi är på rätt spår, att det går att göra förstklassigt ekologiskt vin, där dåtid möter framtid – i samma flaska.

Vi är väldigt glada över få dela med oss av vår passion för vin, både i Toscana och i Stockholm.