• Sparrishelg på Djurönäset 25 maj!

  • Sparrishelg på Djurönäset 25 maj!

  • Sparrishelg på Djurönäset 25 maj!

  • Sparrishelg på Djurönäset 25 maj!

Pris: Sparrispaket från 495 kr per person. Alltid lägsta pris vid online bokning.

Övrigt: 35 min med bil eller med SL direktbuss från Slussen (50 min).
Boka nu

Sparris-weekend den 25 maj!

Njut av den underbara vårprimören från Gotländska Stenhuse gård under en härlig vårhelg i skärgården. Inför helgen har Stenhuse gård komponerat en trerätters meny tillsammans med Djurönäsets egen kökschef, Erik Näsman.

Stenhuse gård specialiserar sig på sparris, rabarber, ramslök, jordgubbar och hallon. De värnar om hög kvalitet och säkra livsmedel. Du hittar deras bär och grönsaker på restauranger och matbutiker som uppskattar hög standard – och så klart hemma i den egna gårdsbutiken i Sanda på Gotland.
Sparrisskörden är det säkraste tecknet på att våren är här.

Sparrispaket med trerätters meny och härliga bad

Vid 18.00 kommer Tomas Pettersson från Stenhuse Gård inleda med att berätta om gården och dess verksamhet. Ca 18.30 får vi sedan slå oss ned till bords för att avnjuta middagen.

I Sparris-paketet ingår entré till skärgårds-SPA där du kan sjunka ner i vår 37-grader varma utomhuskälla och njuta av värmen medan du ser ut över den vackra skärgården. Du kan även välja mellan tre olika bastur och simma i vår 25-meters stora inomhuspool. Utanför har vi dessutom härliga promenadstråk, utomhus-gym och underbar skärgårdsmiljö.

Från 1 745 kr per person ingår

  • Trerätters middag specialkomponerad av Stenhuse gård och Djurönäset samt en föreläsning av Tomas Pettersson.
  • Entré till Skärgårds-SPA med ny varm utomhuskälla, lyxigt bastulandskap med 25 m pool, relax och gym
  • Övernattning
  • Vår stora frukostbuffé med underbar utsikt över havet

Boka Sparris-weekend

Helgens sparrismeny

  • Sparris från Stenhuse gård med hollandaise och sikrom
  • Bakad Rödingfilé med grön sparris, champagne-och vitvinsås
  • Härgjord jordgubbsglass med fläder och vit sparris

Har du inte möjlighet att sova över?

Det går självfallet bra att boka endast middag. Klicka på länken nedan, välj sedan 25 maj i kalendern och boka.

Boka trerätters sparrismiddag

Mer om Stenhuse gård

Stenhuse gård odlar både vit och grön sparris. Vit sparris växer under jord och kräver att jorden kupas upp runt varje planta, upp till en 40 cm under tillväxten. Det är övertäckningen som bleker sparrisen. Plantan skördas när toppskottet syns – den skärs av under jord. Vår vita sort heter Theilim.

Grön sparris växer ovanför jorden och skördas när den nått lagom längd. Den tidiga gröna Gijnlim är gårdens huvudsort, men de odlar även Prima Verde, som med hjälp av plasttunnlar kan börja skördas i mitten av april. Gijnlim är medeltjocklek och ger fler skott än andra sorter. Prima Verde har lägre fiberhalt än de mörkgröna sparrissorterna och brukar ibland kallas för salladssparris. Den senare sparrissorten Backlim skördas tills juni månads slut. Arealen för för alla gårdens odlade sorter är på 12 hektar. Det tar ungefär tre år från planeringen att få ordentlig skörd.